Balatonszárszó látnivalói

Megújulás útja

Cím Balatonszárszó Fő u. 46.832056 N, 17.829805 E
Kapcsolat Web: www.megujulasutja.hu
A Reformáció 500 éves jubileumi éve világszerte sok települést indított arra, hogy valami maradandó emléket állítson a jeles évforduló tiszetletére. Így szobrok, terek, parkok létesültek hazánkban is. Megújultak templomok, iskolák, emellett sok-sok programmal, előadással, kiállítással tisztelegtek közösségeink hitújító eleink emléke előtt.

Balatonszárszó egyházai, közösségei az Önkormányzattal összefogva egy jubileumi sétány megalkotását tűzte ki célul. A tematikus sétaút a „Megújulás útja” nevet kapta. A település központjában bárki 1-1,5 óra latt végigsétálhatja a 10 állomásból álló utat. Az egyes megállókban táblák kaptak helyet, melyeken a reformáció legjelesebb vívmányai és azoknak a mai életünkre tett hatásai olvashatóak. A táblák mellett padokat helyeztek el, melyeken megpihenhet a fáradt vándor, elgondolkodhat és emlékezhet, inspirálódhat és megújulásra indulhat.

Adja Urunk, hogy e mini zarándokút mindenkinek adjon valami maradandó emléket, melyet Balatonszárszóról „hazavihet”. Egyaránt hívunk protestánst és katolikust, hívőt és kétkedőt, magyar és külföldi látogatókat, járja végig a Megújulás útját és vigye el hírét lakóhelyére.

A Megújulás Útja állomásai
- Megújulás Útja
- Ecclesia semper reformanda
- A Szentírás elérhető
- Házasság, család
- Közösség - felelősség
- Teremtő tudás
- Újrakezdés
- Templomok
- Ember és természet
- Keresztény kultúra
Megújulás útja, Balatonszárszó