Zalakomár látnivalói

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum

Cím Zalakomár Kápolnapuszta 46.581817 N, 17.202882 E
Kapcsolat Telefon: 70/228-2864 Web: www.bfnp.hu Email küldése
Magyarország legnagyobb látogatható bivalycsordája, piknikezőhely, kiállítás, mesélő sétaút.

A rezervátum a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja.

Itt él hazánk legnagyobb látogatható bivalycsordája. Az állatok megfigyelésében távcső segíti a látogatót, amellyel a szerencsések a dagonyázó, legelésző bivalyok mellett a fürgén futkározó ürgéket is láthatják. Téli időszakban a bivalyok az istállóban és az akörüli karámban vannak, közelről megfigyelhetők. Az egész évben nyitva tartó rezervátumon kitáblázott sétaút vezet végig, a kicsiket játszótér és állatsimogató várja. Az istállóban régi fotográfiák és a hagyományos bivalytartás eszközei tekinthetők meg. A fogadóépületben berendezett tárlat a Kis-Balaton gazdag élővilágát mutatja be.

A fogadóépületben lehetőség van kiadványok, ajándéktárgyak, bivalyszalámi megvásárlására, illetve kávé, frissítők fogyasztására.
Kápolnapusztai Bivalyrezervátum, Zalakomár Kápolnapusztai Bivalyrezervátum, Zalakomár Kápolnapusztai Bivalyrezervátum, Zalakomár Kápolnapusztai Bivalyrezervátum, Zalakomár