Sörnapokkal indul a SopronFest

Dátum: 2024-04-04 04:58:27
Írta: Szolovi Róbert
egyéb látnivalók
sopronfest_-23.jpg

A SopronFest nemcsak az egyik legszínesebb, de az egyik leghosszabb hazai fesztivál címére is pályázhat idén, hiszen már a pünkösdi hétvége előtt egy héttel, május 12-én a hivatalos megnyitóval startol az ünnepi program a Tűztorony tövében, ahol szinte minden nap koncertek várják a közönséget. 

Eközben a karnyújtásra lévő Esterházy Palota-Erdészeti Múzeum udvara mások mellett Rutkai Borival és Kovácsovics Fruzsinával várja a családokat. A Soproni Sörnapok legtöbb eseménye ingyenesen látogatható, a Lővérekben zajló koncertekre pedig március 13-ig lehet kedvezményes áron jegyekhez jutni.

„A SopronFest túlzás nélkül a városunk új ünnepe. 10 napon át az utcák, terek, éttermek, kávézók és klubok élettel telnek meg. Fontosnak tartjuk, hogy a Lővérekben zajló várva-várt koncertkínálat mellett a város Fő terén minőségi koncertekkel ajándékozzuk meg a vendégeinket. A korábban már bejelentett kínálathoz most a Punnany Massif és a Budapest Ragtime Band mellett soproni zenekarok és produkciók nagy számban csatlakoztak, és persze a gyerekekre is gondolunk: Rutkai Bori és Kovácsovics Fruzsina várja őket.” – mondta el Farkas Ciprián polgármester, a SopronFest fővédnöke.

A belvárosi Sörnapokat, mint bemelegítő hetet követően május 17-18-19-én, a Lővérekben zajlanak a SopronFest kiemelt zenei eseményei. 
Forrás: turizmusonline.hu