Herendi Porcelánművészeti Múzeum
Cím
Herend
Kossuth u. 140.
47.131433 N, 17.753957 E

Kapcsolat
Telefon: 88/523-190, 88/523-197
E-mail nincs megadva
 
 
A Herendi Porcelánmanufaktúra eredeti, későklasszicista műemléképületében található a Herendi Porcelánművészeti Múzeum, ahol a látogatók megtekinthetik az alapítástól (1826) napjainkig ívelő korszak porcelántermését, és megismerkedhetnek a manufaktúra történetével. A műtárgyak gyűjtésére és bemutatására már az alapító, Fischer Mór idejében is felmerült az igény, így 1852-ben tatai családi házukban állandó kiállítást létesített elsősorban kereskedelmi célból. Később unokája, Farkasházi Jenő, a múzeum mai épületében bemutatótermet rendezett be a régi és új termékekből. A nagyközönség számára az I. világháború előtt nyitották meg. A kiállítás élénk látogatottságnak örvendett, és a II. világháborúig állt fenn. A múzeum mai formájában 1964-ben kezdte meg működését. 1999-2000-ben került sor az épület teljes felújítására és a kiállítás új koncepció szerinti kialakítására. Az 1990-es évek végén épült a múzeummal szemben a Porcelanium látogatóközpont. Itt kapott helyet a porcelánkészítés rejtelmeit az érdeklődők előtt feltáró Minimanufaktúra - továbbá a római gourmet és gasztronómiai író, Apicius nevét viselő étterem és kávéház, valamint a manufaktúra hivatalos márkaboltja.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.