Kányavári-sziget
Cím
Balatonmagyaród
46.616204 N, 17.166264 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A Kányavári-szigetet a Zala folyó és a Kis-Balaton nyugati víztározója zárja közre. Csak gyalogosan közelíthető meg, a Zala fahídján át.
A szigeten sétautak, pihenő-, szalonnasütő helyek, játszóterek vannak kialakítva. A sziget partján körben, a jeggyel rendelkező horgászok hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek.
Két kilátóból tekinthetünk rá a Hídvégi-tóra és környékére. A Kis-Balaton hírnevét elsősorban az itt fészkelő madárfajoknak köszönheti, bár az itt található számtalan növény-és állatfaj önmagában is indokolttá tenné a védelmet. A költőfajok mellett nagy jelentőségűek az átvonuló és az itt telelő madárfajok - főként réce - és lúdfélék.
 A szigeten alakította ki a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága a Búbos vöcsök tanösvényt.(Megközelíthető a Zalavár és Balatonmagyaród közötti útszakaszról). A közel két kilométer hosszúságú sétaút szabadon látogatható. 13 állomása főként a Kis-Balaton madárvilágának bemutatására törekszik - a táblák mindegyike egy-egy csoportot (parti madarak, énekesek, ragadózók stb) mutat be - de megismerkedhet a látogató az itt élő denevérfajokkal is.
 A Kányavári-szigetről jól megfigyelhető a Kis-Balaton madárvilága, főleg nagykócsag, kormorán, kanalas gém, üstökös gém, búbos vöcsök, szürke- és vörösgém, szárcsa, nádi rigó, sitke fordul elő gyakran. Kb: 250 madárfajt figyeltek meg itt, ebből közel 150 itt is fészkel.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.