Perőcsény látnivalói

Nagy Hideg-hegy Sí- és Túraközpont

Cím Perőcsény Nagy-Hideg-hegy 47.936231 N, 18.921724 E
A Budapesttől 60 km-re fekvő Nagy Hideg-hegy síterepen található Magyarországlegnagyobb szintkülönbségű (220 m) sífelvonója. Emellett változatos vezetésű sípályák várják a Börzsöny tetején a sísport kedvelőit.

Az északi oldalon egy fekete (1,3 km) és egy piros (1,6 km) pálya áll a gyakorlottabb sízők rendelkezésére; a menedékház előtti napos, déli oldalon enyhébb lejtők találhatóak.
Megfelelő hó esetén 8 km síúton lehet lesiklani az autóparkolóhoz, majd onnan Királyrétre.

Szolgáltatások: síoktatás, büfé, étterem, 50 fős pályaszállás meleg konyhával, szaunával, jakuzzival.

Megközelítés:
Gépkocsival legegyszerűbben az M2-es autóúton a szobi elágazásig, majd onnan a Kismaros-Szokolya-Királyrét útvonalon lehet megközelíteni, ahonnan síbuszok visznek fel a felvonókig.

Nagy-Hideg-hegy a Börzsöny szívében, a Duna Ipoly Nemzeti Park területén található, 864 méter magasságban. A kőépület az ország egyik legmagasabb pontján fekvő turistaháza. A felújított, 40+12 férőhelyet számláló szállórész, valamint a büfé és az étterem télen-nyáron, a hét minden napján várja a kikapcsolódni vágyókat.

A csúcsra épült turistaház több mint 50 fő befogadására képes. Van egy korszerű konyhája és egy étterme, mely társalgóként is funkcionál, illetve az alagsorban helyet kapott két száraz szauna és egy jakuzzi is.

A szobák 4+1 férőhelyesek. Egy szimpla emeletes ágy, egy dupla ágyas galéria, valamint egy kanapé, mely igény illetve szükség esetén jelentheti a +1 főt. A szobákban mosdó található, a közös vizesblokkok az emeleti folyosó végén találhatók. Minden szobához tartozik egy erkély, amelyekről tiszta időben egyedülálló látvány tárul a szállóvendégeink elé.

Az apartmanokban 6 személy fér el. Egy francia emeletes ágyon 2-2 személy, valamint egy szimpla emeletes ágyon további 2 fő. Az apartmanokban található fürdőszoba mellékhelyiséggel, viszont ezekhez nem tartozik erkély.
Nagy Hideg-hegy Sí- és Túraközpont, Perőcsény Nagy Hideg-hegy Sí- és Túraközpont, Perőcsény Nagy Hideg-hegy Sí- és Túraközpont, Perőcsény