Nova látnivalói

Nova kilátó

Cím Nova Alsó-hegy 46.673049 N, 16.673450 E
Kapcsolat Web: www.apps.zala.hu
Nova a Göcseji tájegység központjában található, a „Göcsej fővárosaként” is említik. A Nova melletti Alsó-hegyen, a szőlőhegy legmagasabb pontján álló kilátóból nyílik a legszebb kilátás a dimbes-dombos Göcsejre. A kilátóból egész Göcsejt, illetve a Zalai dombság jó részét látni lehet. Mellette pihenőhelyet alakítottak ki esőbeállóval, padokkal, asztalokkal és szalonnasütővel. Itt tartják Pünkösd vasárnapján a hegyi búcsút és más rendezvényeket is.

A kilátó mellett áll Szent Orbán fából faragott szobra. A szomszédos dombháton másik pihenőhelyet találunk, amelyet a hegyi úttal kiegészült erdei tornapálya fűz fel egy kellemes, majd 3 kilométeres sétaútra.

A településen 1987. óta minden év nyarán megrendezik a Göcseji Aratónapokat a hagyományápolás és népi kultúra megőrzése céljából, melynek keretén belül kézikaszás arató és cséplő versenyt tartanak. A verseny mind az ifjúságot mind az időseket megmozgatja. A fiataloknak érdekességet jelent, az idősebbek pedig nosztalgiázhatnak a kézi aratásról.
Nova kilátó, Nova Nova kilátó, Nova Nova kilátó, Nova