Mezőkövesd látnivalói

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

Cím Mezőkövesd Napfürdő út 2. 47.794581 N, 20.523606 E
Látogasson el a Mezőkövesd központjától 4 km-re fekvő Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe! A 11 hektáros, gyönyörűen parkosított fürdő 22 medencével rendelkezik. A szórakozást, felfrissülést csúszdapark, hullámmedence, élményelemekkel gazdagított felnőtt- és gyermekmedencék szolgálják.
Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben három különböző hőfokú gyógymedence, szaunavilág, élményfürdő-uszoda komplexum és gyógyászati részleg áll a vendégek rendelkezésére.

A kalcium-, magnézium- és hidrogén-karbonátos szabad szénsavat tartalmazó, magas szulfidkén tartalmú hévíz több, mint 75 éve áll a gyógyulás szolgálatában; 1968 óta pedig hivatalosan is gyógyvíz minősítésű, amely alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, sérülések, ortopédiai műtétek gyógyítására, kezelésére. Javítja az anyagcserét, fokozza a szervezet ellenálló képességét.

A Zsóry-fürdő szolgálja ki 1986 óta a Mozgásszervi Rehabilitációs Központ balneológiai kezelésre beutalt betegeit is. Mezőkövesd-Zsórifürdő üdülőterület 2013. augusztus 29-én hivatalosan is megkapta a gyógyhely minősítést, így a fürdő és üdülőövezete Magyarországon a 15. helyszín, mely elnyerte ezt a kitüntetést.

2015 augusztusától fogad vendégeket a fürdő területére épült Pandora Zsóry Apartmanok, melyektől közvetlen átjárás biztosított a Zsóry-fürdőbe.

Mezőkövesd kedvező földrajzi fekvése miatt a város DNy-i , Budapest felé eső szélén fekvő Zsóry fürdő több irányból is megközelíthető:
Autóval: Budapesttől 130, Miskolctól 50, Egertől pedig 25 km-re található az M3 autópálya és a 3-as számú (E 71) főút mentén.
Vonattal: 80-as számú Budapest-Miskolc-Kassa vasúti fővonal mentén
Autóbusszal: Helyi járat: A vasúthoz és a helyközi autóbuszjárathoz menetrendi igazítással a helyi járat is csatlakozik.
Kerékpárral: A fürdőbe a városközpontból kerékpárúton kb. 20-25 perc alatt lehet beérni.
Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, Mezőkövesd Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, Mezőkövesd Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, Mezőkövesd Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, Mezőkövesd