Budaörs látnivalói

Kövirózsa Botanikai Tanösvény

Cím Budaörs Boglárka u. 47.454945 N, 18.918548 E
Kapcsolat Web: www.budaorsinaplo.hu
A tanösvény, amely végig enyhén emelkedő terepen halad, 730 méter hosszú, és egy-másfél óra alatt bőven be lehet járni. A túra elején érdemes átolvasni a helyes erdei viselkedésről szóló táblát, főleg, ha kisgyerek is van a csapatban, hiszen ezeket a dolgokat (pl.: ne térjünk le a kijelölt ösvényről, ne szedjük le az erdei növényeket, ne zavarjuk hangoskodással az erdő és a többi kiránduló békéjét) nem lehet elégszer hangsúlyozni.

A túra során képes lapozók segítségével ismerhetjük meg és tanulmányozhatjuk a környéken fellelhető gyógynövényeket, valamint a lejtősztyepp állat- és növényfajait. A lengedező délvidéki árvalányhaj és a korai kakukkfű gyerekkorom kedvenc növényei, a kecses pillangók, mint a nappali pávaszem, a lassan nyújtózó éti csigák és a hétpettyes katicák pedig a kisfiam barátai. A meditációs téren padok és különböző faeszközök állnak, amelyekből az ügyes kirándulók mókás hangokat csiholhatnak ki.
Kövirózsa Botanikai Tanösvény, Budaörs Kövirózsa Botanikai Tanösvény, Budaörs Kövirózsa Botanikai Tanösvény, Budaörs Kövirózsa Botanikai Tanösvény, Budaörs