Bakonybél látnivalói

Boroszlán tanösvény

Cím
Bakonybél
Külterület
47.283882 N, 17.710034 E
Útvonaltervezés
Kapcsolat
Telefon: 87/555-290
Web: www.bakonybel.hu
Email küldése
Bakonybéltől 3 km-re, a hajdani Gerencepusztáról indulva, a Cser-börc és a Kőris-hegy oldalában, valamint az Öreg-Szarvad-árok völgyében alakította ki a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága a Boroszlán tanösvényt

A tanösvény az Odvaskő Hotel előtti parkolóból, a Gerence-völgyi kirándulóközpontból, 240 m-es magasságból indul, és 7 km-en keresztül, meredek kaptatókkal, majd lapos fennsíkokkal kapaszkodik fel a Kőris-hegy tetőrégiójába, mintegy 540 m-es magasságba, majd az Öreg-Szarvad-árok völgyében ereszkedik le újra az autóspihenőhöz. A körút során 8 tájékoztató tábla ismerteti meg a látogatót a terület természeti értékeivel.

A tanösvény rövidebb változata 2 km, az Odvaskői-barlangnál letérve (PΩ jelzés) kanyarodik vissza a kiinduló helyre. A meredek területeken lépcsősor segíti a biztonságosabb közlekedést.

A szabadon látogatható, önmagába visszatérő tanösvény megtekintéséhez szakvezetés igényelhető a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságánál.
Bakonybel_Boroszlan_tanosveny_1.JPEG Bakonybel_Boroszlan_tanosveny_2.JPEG Bakonybel_Boroszlan_tanosveny_3.JPEG Bakonybel_Boroszlan_tanosveny_4.JPEG