Ászár látnivalói

Bősze Pincészet

Cím Ászár Jászai Mari u. 47. 47.504280 N, 18.000297 E
„2009 decembere óta foglalkozom szőlőtermesztéssel és feldolgozással a Neszmélyi borvidéken, azon belül is Ászáron. Az első boromat 2012-ben töltöttem palackba 2011. évjáratból. Jelenleg a kis családi pincénk adta lehetőségek miatt reduktív technológiával készítem boraim mintegy 90%-át. Boraim a környékbeli éttermekben, néhány üzletben, rendezvényeken valamint helyben értékesítem.
Jelenleg 7,5 hektár saját területtel rendelkezem melyből 2,5 hektár tavasszal került újratelepítésre. Ezen területen három fajta kap helyet, Pinot Noir, Kékfrankos és Rizlingszilváni. A további 5 hektáron termesztek Szürkebarátot, Irsai Olivért, Olaszrizlinget, Rajnai Rizlinget, Chardonnayt, Zengőt, Viktória Gyöngyét, Nektárt, Zweigelt és Cabernet Franct melyekből minőségi bort készítek. Ezeken kívül kékszőlő hiánya miatt kénytelen vagyok vásárolni Kékfrankost, Cabernet Sauvignont. Ezekből a fajtákból többnyire fajta borokat készítek, de házasításokat is előszeretettel készítek a fogyasztóim örömére.
Célom, hogy boraimmal segíteni tudjam a borvidék jó irányú megítélését, fejlődését és az ászári bort újra ismerté tegyem az országban és országon kívül.”

Bősze Csaba
Bősze Pincészet, Ászár Bősze Pincészet, Ászár Bősze Pincészet, Ászár