Spanyol-magyar minifesztivál a Palotanegyedben

Dátum: 2023-08-30 18:48:26
Írta: Szolovi Róbert
egyéb látnivalók
Hola_Budapest.jpg

Idén ősszel igazi mediterrán hangulat költözik Budapest egyik izgalmas városrészébe: szeptember 30-án és október 1-jén a spanyol zene és tánc, a gasztronómia, valamint különleges művészeti és a kulturális élmények kapnak főszerepet a nyolcadik kerületi Palotanegyedben.

A Budapest Brand nZrt., a magyarországi Spanyol Nagykövetség és a Cervantes Intézet támogatásával, spanyol kulturális szervezetekkel együttműködésben ¡Hola Budapest! néven kulturális minifesztivált szervez, amellyel az Európai Unió soros elnöki posztját betöltő Spanyolország és az egyesítésének 150. évfordulóját ünneplő Budapest köszönti egymást.

Október elseje a Zene Világnapja, ezért a minifesztivál koncertek sorozatára épül. Emellett képző- és iparművészeti, valamint gasztronómiai aktivitások is szerepelnek a programkínálatban. Spanyol és magyar utcai hagyományokat megörökítő fotósorozatból nyílik kiállítás a FőFotó Galériában, valamint spanyol és magyar művészek párbeszédbe állított alkotásait lehet megtekinteni az EatArt Gallery-ben. A Magyar Építőművészek Szövetségének gyönyörű villa-épületében pedig kultúrtörténeti előadással egybekötött ételkóstolón vehetünk részt, ha igazi ínyencek vagyunk: többek között a mangalicából készült serrano sonka és Tokaj borvidékein készített borok izgalmas kapcsolódásait is megismerhetjük.

Különleges zenei ritkaságot ígér Luz Casal, nemzetközi hírű énekesnő koncertje a Belvárosi Színházban. A spanyol művész vendége a hazai kedvenc, a Váczi Eszter & Quartet lesz október elsején.

A Lőrinc pap téren szeptember 30-án Jesús Mendez spanyol flamenco énekes és Pirók Zsófia magyar flamenco táncos közös produkciót adnak elő. Pirók Zsófia Sevillában végzett flamenco táncművész. 
A minifesztivál részletes programja: ITT
Forrás: turizmusonline.hu