Megújult a várpark Szigetváron

Dátum: 2022-08-31 08:51:50
Írta: Szolovi Róbert
várak / kastélyok / kúriák
Szigetvar_Varpark.jpg

Szigetváron csaknem 400 millió forintos beruházás keretében újult meg a 2016-ban nemzeti emlékhellyé nyilvánított Zrínyi-várat körülvevő, nyolchektáros várpark, az elkészült beruházást hétfőn adták át.

A több mint egy éven át zajló fejlesztés részeként a parkban megújították a sétaútvonalakat, a közvilágítást, új utcabútorokat helyeztek el és növényeket ültettek. Futókör és játszótér is épült, emellett térfigyelő kamerarendszert telepítettek, valamint pavilonokat a látogatók fogadására, illetve a vendéglátóegységek számára. Megújították az Almás-patakon átívelő hidakat is, továbbá a parkolóhelyek elérését szolgáló útvonalakat burkolattal látták el.

A nemzeti kastély- és várprogram részeként korábban felújították a Zrínyi-vár belső részét, így néhány év alatt csaknem kétmilliárd forint értékű fejlesztés történt az emlékhelyen. 

A mostani beruházásra 340 millió forintnyi európai uniós támogatást nyert el Szigetvár önkormányzata és konzorciumi partnere, a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. A projekt megvalósításához szükséges többletforrást a kormány biztosította.
Forrás: turizmusonline.hu