Hatalmas fénypark Budapest új téli attrakciója

Dátum: 2022-11-04 12:09:36
Írta: Szolovi Róbert
múzeumok / kiállítások / emlékhelyek

Több mint száz színes LED-figura várja a látogatókat péntek estétől Budapest új téli turisztikai attrakciójában, a Lumina Parkban. A kiállítást a Palatinus fürdőben hozták létre, az ötlet pedig Lengyelországból érkezett, ahol hasonló fényparkokban már több százezer vendég fordult meg.

A Palatinus fürdő területe nagyjából 10 hektáros. Ennek az óriási parknak a téli hasznosításán már hosszú ideje gondolkoztak a fenntartók - a fényparkokat kialakító lengyel startup képviselői pedig éppen ezt a helyszínt látták a legjobbnak a budapesti kiadás létrehozására.

„Mi úgy gondoljuk, hogy hozzá tudunk járulni Budapest téli turizmusához. Kevés az igazi turisztikai látványosság télen a fővárosban. És azt gondolom, hogy ebben a rendkívül nehéz helyzetben, ebben az energiaválságos helyzetben ez a park tud annyi örömet, szépséget, melegséget adni, ami, mindannyiunk számára nagyon hiányzik" - mondta  Borosné Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója.

A fénypark mesebeli, világkörüli utazásra invitálja a látogatókat Ausztráliától Afrikáig, egy bő másfél óra alatt végigjárható, majdnem két kilométer hosszú útvonal mentén. A kiállítás február 28-áig minden nap sötétedéstől este kilenc óráig tart nyitva, és mivel a Palatinus fürdő komoly napelemkapacitással rendelkezik, a fenntartása a négyhónapos működése alatt kevesebb, mint hétmillió forintba kerül.

A világ első Lumina Parkját egyébként Wroclaw mellett alakították ki, egy olyan szálloda területén, amely a koronavírusjárvány idején, már majdnem tönkrement, amikor megkeresték az ötletgazdák. A kiállításra végül több mint százezren látogattak el, ami messze felülmúlta a szervezők várakozásait.
Forrás: 
turizmusonline.hu