Budapest látnivalói

Palatinus Strand

Cím Budapest Margitsziget 47.527950 N, 19.047037 E
Budapest világszerte híres gyógyvizeiről. A margitszigeti kút feltárása és kifúrása Zsigmondy Vilmos nevéhez fűződik.
Ez volt a bányászmérnök első jelentős munkája, mely 1867 tavaszán meg is hozta gyümölcsét: a korabeli szemtanúk szerint még soha nem tapasztalt, meglepő látványt nyújtott a kútból magasan feltörő vízsugár a sziget északi részén.
A forrás erős kénes szagot árasztott. A kútból feltörő víz olyan bőséges volt, hogy a mai napig működő mesterséges vízesést és tórendszert is ez táplálja.

Mélyről jövő gyógyerő - SZENT MAGDA GYÓGYVÍZ
A Palatinus vízellátását a Margitsziget fúrt termál kútjai biztosítják. Közülük a legjelentősebb a 310,75 méter mélységű Magda hévízkút.
A sziget Buda felőli oldalán felszínre törő 79 oC -os Szent Magda gyógyvíz útja során 68,9 oC-osan érkezik meg a fürdőbe, ez látja el a beltéri 36 oC-os gyógymedencét vízzel.

Testi-lelki gyógyulás - A GYÓGYVÍZ JÓTÉKONY HATÁSA
A gyógyvíz magas ásványi anyag tartalma miatt elsősorban gyógyászati célokat szolgál, de egészségmegőrző, vitalizáló, közérzetjavító hatása miatt a wellness területén is kiválóan alkalmazható.
Az oldott ásványi anyagok a bőrön keresztül szívódnak fel, majd bekerülnek a vérkeringésbe, így fejtik ki jótékony hatásukat.
A víz kúraszerű alkalmazása bizonyítottan a leghatékonyabb, de már rövid idejű benntartózkodás is hatásos lehet panaszaink enyhítésében.

Vízminősítés - A GYÓGYVÍZ TÍPUSA
A gyógyvíz minősítésű víz típusát tekintve kis sókoncentrációjú, kalcium -, magnézium-hidrogénkarbonátos, kloridos és szulfátos gyógyvíz, melynek fluorid és metakovasav tartalma is jelentős.
Az összes oldott ásványi anyag tartalma 1205 mg/liter.
A kalcium gyulladáscsökkentő, továbbá a csontritkulásban szenvedőknél hatásos, a magnézium az izmok működőképességét javítja és fokozza a szervezet stressztűrő képességét.
Palatinus Strand, Budapest Palatinus Strand, Budapest Palatinus Strand, Budapest Palatinus Strand, Budapest