Szentesi Termál Gyógyfürdő
Cím
Szentes
Ady E. u. 44.
46.658343 N, 20.256574 E

Kapcsolat
Telefon: 63/313-765
E-mail nincs megadva
 
 
Szentes vidéke Magyarország legnagyobb hévíz-feltáró tevékenységének színtere és Európa legsűrűbb geotermikus mezője, közigazgatási területén összesen 32 termálkút üzemel.
A kiemelt termálvizek alkáli hidrogén-karbonátos ásványvizek, esetenként jelentős fluoridion és metakovasav tartalommal.
A kutak talpmélysége 1593 és 3250 méter között váltakozik, valamennyi kút hőfoka 60°C feletti, 23 kút vize 90°C feletti kifolyási vízhőfokú.
A számtalan kút között található minősített gyógyvizet adó forrás is - mely a termál gyógyfürdőt táplálja -, de több kút vize tartalmaz a gyógyvízben megtalálható, értékes ásványi sókat.
A Termál Gyógyfürdőnek Szentes egyetlen gyógyvízzé minősített kútja, a Kórház I. biztosítja a termál-, ill. gyógyvizet. Ez a kút a város első, 1957-ben fúrt kútja, 1735 méter mély, vízének hőfoka 71°C.
A Termál Gyógyfürdő a török fürdőkre emlékeztet, Dávid Károly - a budapesti Népstadion tervezője - tervei alapján 1962-ben épült.
A fürdő befogadóképessége 350 fő.
Nyitott udvari gyógymedencéje mellett további 5 fedett medence található.
A kupola nagymedencéjének vízhőfoka 35°C, négy kismedencéje különböző hőmérsékletű.
A fluoridos meleg víz ízületi, mozgásszervi és krónikus nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.