Csallány Gábor Kiállítóhely
Cím
Szentes
46.651667 N, 20.250540 E

Kapcsolat
Telefon: 63/313-352; 30/605-4680; 70/508-4610
 
 
A több mint százéves épület 2012-től régészeti látványtárral, képzőművészeti látványraktárral és korszerű technikával felszerelt oktatótérrel lehetővé teszi a természettudományos csoportos oktatást, valamint az egyéni régészeti kutatást is. 2013-ban került átadásra két új állandó kiállítás: Drahos István grafikus és dr. Szalva Péter szentesi magkutató emlékszobái. A régészeti tár a gyűjteményi tárak közül a leggazdagabb, teljes nagysága meghaladja a 380 000 db-ot, legértékesebb eleme az a Szegvár-tűzkövesi idol, "Sarlós isten"-szobor, amely az újkőkorral foglalkozó régészeti kutatások egyik kiemelt fontosságú tárgylelete.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.