Hortobágy vidéke kerékpártúra
Cím
Debrecen
47.529974 N, 21.639357 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
133 km, 2 túranap Debrecen-Balmazújváros-Tiszacsege (1. tn.=61 km)-Egyek-Hortobágy-Nagyhegyes-Hajdúszoboszló (2. tn.=72 km) A Világörökségek közé választott, egyedülálló értékű és érdekességű pusztánkat e túra során a szintén híres-nevezetes cívis város, Debrecen felől közelítjük meg. Fantasztikus élmény lehet az augusztus 20-án megrendezett debreceni Virágkarnevál megtekintése. Túránk végállomása a gyógyfürdőjéről szintén messze földön ismert Hajdúszoboszló. Végig sík terepen karikázhatunk. A hosszú pusztai szakaszokon, főleg a nyári hőségben, gondoskodnunk kell előre a megfelelő mennyiségű folyadék-utánpótlásról. Rövid szakaszokon javított földúton kell haladni (Hortobágy, Nagymacs). A Hortobágyi Nemzeti Park nyugati fogadóházában, Egyek közelében, a 33-as főút mellett a kerékpáros turisták külön túravezetőt is kérhetnek. A fogadóház mellől indul a Hortobágyon átvezető pusztai kerékpárút (földút). Forrás: www.sulinet.hu
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.