Zamárdi látnivalói

Kemény Klára Parti Háza

Cím Zamárdi Gáspár András utca 48/B 46.888887 N, 17.960899 E
Az épületről, lokáció:
2023-ban nyitotta meg kapuit a vendégek előtt az eredetileg 60-as években a névadó Klára és férje által épített családi nyaraló. Bár Klárát már személyesen nem ismerhettük meg, az eredeti épület újragondolásával olyan ütős épület született mely már a tervező asztalon megkapta a “Kemény” vezetéknevet. A ház érdekessége, hogy megépülésekor a Balaton még saját kerítését nyaldosta majd időközben került kialakításra az út és a most is ingyenesen élvezhető gyerekbarát szabad strand. Mára tehát az épület nagy méretű árnyékos teraszai nemcsak gyönyörű panorámával bírnak, az épület környezete kiváló szolgáltatásokkal gazdagodott, ilyen a szabadstrandon működő kiváló étterem és strandbár, a sup és vízibicikli bérlés, és a gyerekbarát partszakasz hétvégente extra programokkal. A nagy strand gyalogosan 1200 m, Zamárdi Felső vasútállomás 1100 m-re található.

Szobák, adottságok:
Földszint:
A földszint szerintünk legjobb része a Balatonra néző, részben fedett, északi, tehát a legnagyobb forróságban is egész nap árnyékos terasz, amely természetesen bútorozott. Ehhez kapcsolódik a rossz idő esetén is jól kihasználható nagy méretű közösségi tér. Innen nyílik a jól felszerelt egyedi konyha és a zuhanyzós fürdőszoba toalettel. A földszint csendes, hátsó kert felé néző részében helyezkedik el egy kétszemélyes hálószoba, amely ágyát egyszemélyes díványnak összecsukva szükség esetén extra nappaliként is funkcionálhat. Ennek a helyiségnek ablakai motoros redőnnyel felszereltek, így nem csak egész nap csendes, de teljesen sötétíthető is.

Emelet:
Az emeleten két hálószoba található: egy nagyobb, franciaágyas, saját kijárattal a panorámás erkélyre és egy kisebb szoba amelyben egy emeletes ágy kapott helyett. A franciaágyas szoba nagy méretű ablakai motoros redőnnyel felszereltek, teljesen sötétíthetők.

Tetőterasz:
Az épület izgalmas része a hatalmas körpanorámás tetőterasz, amelyre az emeletről egy külső lépcsőn juthatunk fel. Biztonsági okokból a tetőterasz nem kapott árnyékolást, de kényelmes bútorzata biztosított (napozóágyak).

Bungalló:
A főépülettel együtt kibérelhető az épület saját udvarán található melléképület, amely egy kicsi, de teljesértékű önálló lakrészként funkcionál: a franciaágyas szoba zárható fürdőszobát, kényelmes zuhanyzót, önálló toalettet, mini hűtővel felszerelt teakonyhát kapott. Ez az épület a főépülettel ellentétben még nem klimatizált, de nagy méretű ablakai északi tájolásúak, szúnyoghálóval ellátottak és a csendes belső kertre néznek.

Kert:
Az épület saját udvarral rendelkezik, amely teljesen körülkerített. A kert szépen gondozott, puha gyepszőnyeggel terített, éjszaka igény szerint teljesen kivilágítható. Az épület melletti gyeprácsos területen 3 személyautó elhelyezésére van elegendő hely, de a ház előtti közterületen is biztonságosan és ingyenesen megoldható a parkolás.

Felszereltség, fűtés-hűtés:
A főépület klimatizált, a hűtésről-fűtésről két beltéri egység gondoskodik: az egyik a földszinti hálószobában, a másik az emeleti közös térben (így mindkét szobába bejut a levegő) helyezkedik el. A bungalló egyenlőre nem klimatizált. A melegvízről mindkét épületben elektromos-tárolós vízmelegítő gondoskodik. A konyha teljesen felszerelt, ennek része a mosogatógép, a hűtő, a mikrohullámú sütő, indukciós főzőlap és a kávéfőző is. Edények, evőeszközök, tányérok és egyéb kiegészítők mindkét épületben biztosítottak. A közösségi térbe beépítésre került egy okostévé (bluetooth felszereltséggel), illetve internet csatlakozási lehetőség ( WIFI) a főépületben biztosított. Hideg időszakban csak a főépület fűthető, amelyről az elektromos radiátor és a beltéri klíma egységek gondoskodnak.

NTAK szám: EG22045318
Kemeny_Klara_1.JPG Kemeny_Klara_2.JPG Kemeny_Klara_3.JPG Kemeny_Klara_4.JPG