Zalakaros látnivalói

Égerösvény

Cím Zalakaros Gyógyfürdő tér 46.549400 N, 17.128895 E
Kapcsolat Web: www.zalakaros.hu
A Termáltó és Ökopart projekt részeként egy új természetismereti tanösvény is született! Az állomások („Köszöntő, Égeres éneke, Zala vize táján, Tőzike tündér tavasza, Ciccegető felfedező”) a környező erdőrészlet élővilágát, az erdő „működését”, a tájrészlet egyéb táji – természeti értékeit / vonzástényezőit, tájalakulási folyamatait dolgozzák fel.

Az ismeretek közlése élményalapú, látványos tájékoztató táblákkal, illetve rajtuk elhelyezett számtalan interaktív elemmel („forgatható, bogarászható” valósul meg, állandó mesefigurák kísérik végig a látogatókat az állomásokon.
A megközelítés tömegközlekedéssel (buszállomás kb. 700m), kerékpárral (kb. 40m), autóval (parkoló kb. 280m) is lehetséges, számos tábla jelzi a helyszínt.
A könnyen bejárható, 250m hosszú pallóösvényen padok is vannak, játszótér kb. 210m-re, mosdó kb. 250m-re van.

A fogadótér és az itt található indítótábla megközelítése mozgáskorlátozottak számára is akadálymentes. Az első táblánál Braille írásos táblák kerültek kihelyezésére.

Kedves Ifjú Felfedezők: tartsatok velünk egy kalandra, ahol egy tanösvényen ismerhetitek meg az erdő titkait! Az öt állomást fél óra alatt bejárhatjátok kényelmesen. Készen álltok??

Díjnyertes tanösvény! 2016-ban az Év Ökoturisztikai Létesítménye pályázaton tanösvény kategóriában 2. helyezést kapott!
Égerösvény, Zalakaros Égerösvény, Zalakaros Égerösvény, Zalakaros