Zalacsány látnivalói

Batthyány Kastélyszálló

Cím Zalacsány Csány László u. 24. 46.810909 N, 17.093925 E
Útvonaltervezés
térkép
A szálloda csendes, nyugodt, 10 hektáros parkosított környezetben, egy apró település, Zalacsány szélén fekszik. A több száz éves épületet ölelő parkban szabadtéri termálmedence, gyermekjátszótér, strandröplabda, minigolf-, footgolf- és teniszpályák, lengőteke, grillterasz, és bár található.

A kastélyban 27 különböző méretű szobával, éttermekkel, belső termálmedencével, pezsgőfürdővel, szaunával, masszázs-szolgáltatásokkal, várjuk a kikapcsolódásra, nyugalomra és pihenésre vágyó vendégeinket.
Elegáns éttermünkben, házias ételeink idézik vissza a hajdan volt nemesi otthon melegét, délutáni sétára a 300 éves őspark csalogat.
Kültéri medencénk kínálja hűsítő vizét meleg nyári napokon, partján hűsítőket szolgálunk fel.

Az itt töltött napok élményeit esténként a múlt idők eleganciáját sugárzó történelmi Batthyány Kastélyban pihenheti ki. Hagyja magát kényeztetni, töltse idejét egy valódi kastélyban!

A Batthyány Kastély története
Zalacsányt első ízben 1019-ben említik. Az 1800-as évek közepéig - a török megszállást kivéve – a Csányi család birtoka volt a település.

A Batthyány Kastély és parkja
Itt született Csány László 1790-ben, a második független magyar kormány közlekedési és postaügyi minisztere, később Kossuth Lajos teljhatalmú erdélyi kormánybiztosa.

A kastély alapjait 1490-ben rakták le, a késői gótika stílusában. Az épület az 1800-as évek közepén került a Batthyány–család tulajdonába. Ezt követően a család az épületegyüttest kibővíttette és barokk stílusban átalakíttatta. Mai formáját 1913-ban nyerte el, amikor Batthyány Pál, Zala megye főispánja és felesége Inkei Karolina grófnő újjáépíttette, barokk és szecessziós jegyeket ötvöző stílusban. Az építész Wassermann Samu volt.

A szocializmus éveiben számos kastélyhoz hasonlóan, a Batthyány kastély is nevelőotthonként üzemelt. Ez komoly állagromlást okozott az ingatlanban. Az épület teljes lepusztulását az 1997-ben megkezdett felújítási munkálatok akadályozták meg, melyek 2000-ben fejeződtek be. A szobák kialakítása és a 21.század elvárásainak megfelelő modernizáció 2005-ben megtörtént. Ma a kastély az eredeti stílust követő új ruhában várja vendégeit.
Kirandulastervezo_Zalacsany_Batthyany_kastely_1.webp Kirandulastervezo_Zalacsany_Batthyany_kastely_2.webp Kirandulastervezo_Zalacsany_Batthyany_kastely_3.webp