Vizsoly látnivalói

Mézmúzeum

Cím Vizsoly Malom u. 72. 48.391181 N, 21.217445 E
Az ország első, egyedi Mézmúzeuma
A méhészet csodálatos, a méhek világának komplexitása, rendkívül összetett és érzékeny közössége, a természet és a méhek közötti összhang és egymásrautaltság, lenyűgöző. Ezt érzékelhetik mindazok, akik ellátogatnak Vizsolyba, a Mézmúzeumba, ahol testközelből betekintést nyerhetnek ebbe az utánozhatatlan miliőbe. Vallom, hogy a méhek természetét és életritmusát alapul vevő komplex méhészeti tevékenység az, ami a szakma jövőjét jelentheti, és ezt mutatjuk be minden érdeklődőnek.

A Mézmúzeumban az általunk termelt mézek kerülnek értékesítésre, csakúgy, mint a webshopban. Fajtamézeket, mézkülönlegességeket, gyógyhatású mézeket és egyéb méhészeti termékeket (úgy, mint virágpor, propolisz, méhpempő) kínálunk, s ezeket a múzeum látogatásakor ki is próbálhatják az ide látogatók.

Méhészet, turizmus, szállás
Azonban a Mézmúzeumba betérők nem csupán mézeket kóstolhatnak, hanem megismerkedhetnek a méhészkedés történetével, régi méhészeti eszközökkel, a méhészet alapjaival, kipróbálhatják a szakma alapfogásait, s akár saját mézet is „pörgethetnek”. Az interaktív méhészeti lehetőséget kínáló múzeum szeretettel várja az iskolásokat, felnőtt csoportokat, nyugdíjasokat, családokat, párokat és minden természetszerető érdeklődőt. Méhészkalapot 50 főig tudunk biztosítani.
Meg tudod különböztetni a méhanyát a dolgozótól? Kik maradnak a kaptárban télire? Mivel táplálkoznak a méhek? Egyáltalán mennyi méhecske él átlagosan egy kaptárba? Mit jelent az, hogy anyanevelés? Mennyi virágot látogatnak meg a méhek, hogy egy kiló mézet kapjunk? A kristályos méz hamis? Netán egyéb kérdése is van?

Önt is arra biztatom: ha a környéken jár, térjen be Vizsolyba, a Mézmúzeumba! Ha pedig szállásra is szüksége van, hajtsa nyugodt álomra fejét a Mézes Vendégház- Apiterápiás központunkban.
Mézmúzeum, Vizsoly Mézmúzeum, Vizsoly Mézmúzeum, Vizsoly