Visegrád látnivalói

Visegrádi Pisztrángos Tavak

Cím Visegrád Apátkúti-völgy 47.766662 N, 18.981519 E
Útvonaltervezés
térkép
A három, dán típusú, földmedres tó 1982-ben készült, s ettől kezdve 1986-ig Koncz Antal üzemeltette a halgazdaságot. 1986-tól Dobri Imre vette át a munkálatokat, ám az 1990-es nagymértékű csapadékhozam megrongálta a gátakat, így a szakemberek kénytelenek voltak teljes egészében megszüntetni a gazdálkodást.

A tavak egészen 2010-ig használaton kívül voltak, amikor Koncz Antal fia, Koncz Miklós a halgazdaság újbóli beindítása mellett döntött, s Szabó Gáborral 15 ezer pisztráng betelepítését kezdeményezték. A felújítási munkálatok befejeztével a halak telepítésre kerültek az Apátkúti-völgy e három tavába, és újból megkezdődött a halgazdálkodás.

Célunk megismertetni az érdeklődőket az Apátkúti-patak élővilágával és halfaunájával, s lehetőséget nyújtani arra, hogy bepillantást nyerjen a látogató abba az érdekes világba, amelynek ugyanúgy része a zsákmányra lecsapó halraj, mint a kiváló sült étel. Hitvallásunk szerint csak akkor élvezhet az ember igazán egy jól elkészített sült pisztrángot, ha tudja, az miképpen jutott el tányérjára.
A tavaknál horgászati és élőhal- vásárlási lehetőséget biztosítunk, továbbá a nálunk fogott halakat kisüttethetik az éttermünkben is, ha nem szeretnék hazavinni.

Programjaink a nyugodt erdei környezetben való pihenést, a csendes kikapcsolódást szolgálják. Ezen nyugalomba való bepillantás lehetőségével várunk minden kedves érdeklődőt.
Visegrad_Pisztrangos_tavak_1.webp Visegrad_Pisztrangos_tavak_2.webp Visegrad_Pisztrangos_tavak_3.webp