Visegrád látnivalói

Nagyvillám Sípálya

Cím Visegrád Nagyvillám-hegy 47.799715 N, 18.990732 E
Visegrádon több mint 40 éves hagyománya van a síelésnek. Az első felvonó a Nagy-Villám-hegy déli oldalán, a mai bobpálya helyén épült, különlegessége, hogy már akkoriban gyepsíeltek a területen.

A 80-as évek közepén új pályák és felvonók épültek, a hegy északi oldalán, majd a természetes havas telek egyre inkább elmaradoztak, ezért 2005-ben már hóágyúk biztosították a hóréteget, a bővített, lankás részeken.

A gyepsíelés azóta is folyamatosan zajlik, és 10 éve már műanyag alapú pályákon is oktatjuk a környékbeli gyerekeket, már szeptember végétől.

Jelenleg 9 db felvonó üzemel, az 5 db hóágyúzott, minden este világítással üzemelő pályán (a Nagy-Villám-hegy északi oldalán), elsősorban a gyerekes, családos réteget kiszolgálva, Budapesttől alig egy karnyújtásra. Snowpark, snowtubing (hófánk), ingyenes szánkópálya egészíti ki a szolgáltatásokat, természetesen büfével, melegedővel, és elegendő természetes hónál, a meredek és erdei pályák is üzemelnek. Fő profilunk a sí-és snowboard oktatás, zárt pályával, kölcsönzővel.

A Fellegvár mellett, gyönyörű környezetben, igazi téli-nyári sportközpont alakul, mely a közeljövőben, kormányzati támogatással újul meg, a még tökéletesebb kiszolgálás érdekében.

Várunk mindenkit szeretettel!
Nagyvillám Sípálya, Visegrád Nagyvillám Sípálya, Visegrád Nagyvillám Sípálya, Visegrád