Visegrád látnivalói

Mogyoróhegyi tanösvény

Cím Visegrád Mogyoró-hegy 47.798391 N, 18.996372 E
Kapcsolat Web: www.parkerdo.hu
Igaz, hogy a Föld nevű bolygón már nincsenek fehér foltok, már mindent felfedeztek, de hátha sikerül most megismerkedni a Mogyoró-heggyel úgy, hogy az felérjen egy új földrész felfedezésével! Különösebb előkészület sem kell hozzá: elég egy kényelmes lábbeli, időjárásnak megfelelő öltözet, némi táplálék és iránytű helyett a kis vezetőfüzet, amely lépésről lépésre segít felfedezni a természet titkait.

Különös dolgok derülnek ki erdő-mező lakóiról: mire jó, ha farkasszemet nézünk a szarvassal? Réten gurul-e a csillagkerék? Kik nőnek a fa-iskolások fejére? Az erdő valóban a víz egyik “munkahelye”? Miért szükségtelen innivalót hoznunk az útra? S végül: élnek-e a vízben méhek?

Minden kiderül, ha végigmegyünk a Mogyoróhegyi Természetismereti Tanösvényen a Madas László Erdészeti Erdei Iskola segítségével!

Megközelítés: A Mogyoró-hegyet többféle irányból tudjuk megközelíteni: személygépkocsival és autóbusszal Visegrád felől a Panoráma úton, a 11-es főút felől, a Kis-Panoráma úton érhetjük el. Busszal megközelíthető a Mogyoróhegy Étteremmel szemben található buszmegállótól, ahová májustól szeptemberig menetrendszerinti járat közlekedik. A menetrend a Volánbusz honlapján értető el.

Kerékpárral a Pilis-Dunakanyar kerékpárútvonal hálózat részeként, a piros jelzésű kerékpárúton (Kis-Panoráma út) juthatunk el ide. Gyalogosan Visegrád felől a Salamon-tornyon keresztül a kék kereszt, valamint Visegrád-Szentgyörgypuszta felől a festői Áprily-völgyön át, a kék négyzet jelzésű turistaúton közelíthető meg.
Mogyoróhegyi tanösvény, Visegrád Mogyoróhegyi tanösvény, Visegrád Mogyoróhegyi tanösvény, Visegrád