Visegrád látnivalói

Mogyoró-hegyi Vadbemutató Kert

Cím Visegrád Fácános u. 47.797714 N, 18.999165 E
Kapcsolat Telefon: 26/598-000 Web: www.parkerdo.hu Email küldése
A mogyoró-hegyi Madas László Erdészeti Erdei Iskolától nem messze alakították ki a vadbemutató kertet, ami az erdei iskolában történő oktatást is segíti.

Területe mintegy 1,5 hektár, ahol gímszarvasok (bika, tehén, borjú), illetve vaddisznók (kan, koca, süldők) élnek. Az egyes vadfajok egymástól elkülönített részeken lelhetők fel. A kisállatkertet kiépített, murvázott úton lehet végigjárni, valamint az alsó úttól a tetőig egy lépcsősor vezet fel.

Megközelítés: A Mogyoró-hegyet többféle irányból tudjuk megközelíteni: személygépkocsival és autóbusszal Visegrád felől a Panoráma úton, a 11-es főút felől pedig a Kis-Panoráma úton érhetjük el. Busszal megközelíthető a Mogyoróhegy Étteremmel szemben található buszmegállótól, ahová menetrendszerinti járat közlekedik. A menetrend a Volánbusz honlapján értető el.

Kerékpárral a Pilis-Dunakanyar kerékpárútvonal hálózat részeként, a piros jelzésű kerékpárúton (Kis-Panoráma út) juthatunk el ide. Gyalogosan Visegrád felől, a Salamon-tornyon keresztül a kék kereszt, valamint Visegrád-Szentgyörgypuszta felől a festői Áprily-völgyön át, a kék négyzet jelzésű turistaúton közelíthető meg.
Visegrad_Mogyoro_hegyi_vadbemutato_kert.webp