Villány látnivalói

Református templom

Cím Villány Batthyány utca 17. 45.870875 N, 18.451656 E
Kapcsolat Telefon: 72/492-659 Web: www.villany.hu
A Batthyány utca és Kölcsey utca találkozásánál egy kis téren áll a református templom. Viczencz Ottó tervei alapján 1998- 2001-ig épült. 2001. október 27-én vette használatba a gyülekezet. Minden vasárnap, és ünnepnapokon 10 órakor van az istentisztelet.

Az idelátogatóban joggal merül fel a kérdés, Miért érdemes ide látogatni?
Villányban sok kedves, hangulatos hely van. A templom kicsit más. Itt nagyobb távlatok nyílnak meg előttünk. Aki belép, nem talál cifra díszítést, nem láthat műkincseket. Hófehér falak, letisztult ívek formák, zsoltárkönyvek a padokon, biblia az Úrasztalán. Ide imádkozni, kicsit magunka szállni járunk. Megállni Isten előtt, elcsendesedni, és csendben meghallani az Úr üzenetét.

Az első reformárus családok 1947-ben érkeztek a Felvidékről. Erdély, Bácska, Felvidék, Vaja, Debrecen környéke a szülőföldünk. Villány az otthonunk. Több, mint ötven évet vártunk erre a templomra. Addig iskolában, imaházban voltak az istentiszteletek. A kövek megszólalnak és elmondják mily nagy dolgot cselekedett velünk az Úr: Részesei lehettünk egy templom építésének, gyermekeink, unokáink pedig örökösei e helynek.
Református templom, Villány