Velem látnivalói

Kern Vendégház

Cím Velem Rákóczi u. 56. 47.344739 N, 16.494045 E
Kapcsolat Telefon: 20/823-3494 Web: www.facebook.com Email küldése
Gyere velem Velembe! A Kern Vendégház fogad be! Szeretettel várjuk a Kőszegi - hegység szívében, hegyekkel körbevett, gyönyörű fekvésű, tiszta, gyógyhatású
Velem az Alpokalján, a Kőszegi-hegység délkeleti lejtőjén, Kőszegtől 8 kilométerre fekszik.
A hegység természeti szépségeit, gazdag növény- és állatvilágát a szubalpin klímának köszönheti.

A Kern Vendégház a falu szívében, csendes, falusias környezetben található. 2 épületében 11 szobával várja a nyugodt pihenésre vágyó családokat, baráti társaságokat, felnőtt és diákcsoportokat (osztálykirándulás, erdei iskola, nyári tábor), kirándulókat, kerékpáros túrázókat és a szomszédos osztrák síterepeken sportoló vendégeket egész évben.

A 2 épület egymástól 150 m-re található ugyanazon a kerten belül.
Összesen 40 főnek tudunk szállást biztosítani.
A nagyobbik vendégházban a férőhely 22 fő. A kisebbik vendégházban 18 fő.
A szobák 2-3-4 ágyasak, férőhelyeink a következő bontásban állnak rendelkezésre:
A nagyobbik vendégházban 6 szoba, 3 fürdőszoba/zuhanyzó WC-vel, külön WC, 2 felszerelt konyha, és tévével ellátott, 15 főt befogadni képes társalgó található. A vendégházhoz egy asztalokkal ellátott nagy terasz, valamint egy kerti tűzrakóhely is tartozik. A teraszt a konyhából és a nappaliból, valamint a kertből (tűzrakóhely) egyaránt meg lehet közelíteni. 4 sörgarnitúra fér el rajta kényelmesen.

Szobabeosztás/6 szoba:
* földszinten:1 db 2 ágyas, 1 db 3 ágyas,
* emeleten : 3 db 4 ágyas, 1 db 5 ágyas
A kisebbik vendégházban 5 szoba, 5 fürdőszoba/zuhanyzó WC-vel, felszerelt konyha, 15 fős társalgó és tv található.

Szobabeosztás/5 szoba:
* földszinten: 1 db 3 ágyas, 1db 4-6 ágyas
A földszint jelenleg nem kiadó!
* emeleten: 2 db 3 ágyas, 1 db 4 ágyas

Az emelet külső lépcsővel közelíthető meg, a két szint teljesen elkülönül egymástól. Az alsó szinten egy kétszobás, mozgássérültek számára is alkalmas apartman található társalgóval, konyhával, tévével. A két fürdőszoba a folyosóról nyílik. A tetőtérben a zuhanyzós fürdőszobák a szobákba vannak beépítve. A konyha az előtérben helyezkedik el.

A vendégházak környezetében füves udvar, gyümölcsöskert és füves parkoló található. A füves udvar játékra gyermekeknek kiválóan alkalmas. A szálláshelyet külön szobánként lehet bérelni, nagyobb létszám, vendégcsoportok esetén a házak önálló, vagy együttes bérlésére is van lehetőség.

Étkezés:
A vendégház önellátásra alkalmas. Szintenként felszerelt konyha áll a vendégek rendelkezésére, reggeli elkészítéséhez vagy főzéshez. A vendégek létszámának megfelelő tányér, evőeszköz, továbbá konyhánként kávéfőző, mikrohullámú sütő, gáztűzhely, hűtőszekrény is megtalálható. Ebéd és vacsora csoportok esetén egy közeli étteremben rendelhető. A szabadban való főzésre, bográcsozásra, szalonnasütésre és grillezésre is lehetőséget biztosítunk. Egy 25 literes bogrács áll térítésmentesen a vendégek rendelkezésére. Vendéglő pár száz méterre van a Vendégháztól. Figyelem, élelmiszerbolt jelenleg a faluban nem működik, Kőszegszerdahelyen, ill. Kőszegen lehet bevásárolni. Velemben és a szomszédos településeken, Kőszeggel együtt, 8 kilométeres körzetben legalább egy tucat színvonalas szolgáltatásokat nyújtó vendéglő található.
Kern Vendégház, Velem