Vecsés látnivalói

Spotterdomb

Cím Vecsés külterület 47.421188 N, 19.288586 E
Kapcsolat Nincs megadva elérhetőség
2010-ben épült a repülőtér kettes kifutója mellett az úgynevezett spotter-domb, ami Vecsésről könnyedén és gyorsan megközelíthető, akár kisgyerekekkel is. A dombon padok várják a “túrázó” fotósokat és széliránytól függően az orrunk elöt szállnak le vagy fel a repülőgépek.

Vecsésen, a gyáli lámpás kereszteződést követően a Penny áruház után kell balra fordulni a temető felé az Ecseri utcába. Az utca a temető mellett vezet el majd egy felüljárón áthalad a 4-es út felett. A felüljáró után le kell parkolni az autót, de Vecsésről egy rövid sétával vagy kerékpárral is könnyen megközelíthető a sorompó.
Innen rövid, 5-10 perces séta egyenesen előre a domb, melyet magas fák szegélyeznek. Az útról, az utolsó harmadban célszerű jobbra letérni, és egy kis ívvel fel lehet menni a dombra kitaposott ösvényen. Ha a dombon találunk egy padot 31R Spotterdomb 2010 felirattal, azt jelenti, hogy jó helyen járunk, és kezdődhet a repülőgépvárta, illetve a fotózás. Az Ecseri utca tulajdonképpen a repülőtér kerítéséig járható, régen ez az út kötötte össze Ecsert Vecséssel, de a 2-es pálya “kettévágta”.
A térképen pontosan meg tudja nézni “sattelite” módban a pontos irányt. Tisztán látszik a fák közötti tisztás, ahol a padokra le is lehet telepedni.

A domb a 31R pálya küszöb közelében van, közvetlenül a kerítés mellett, azaz inkább felett. A helyszín jó fotózási lehetőséget biztosít napsütéses időben, a kora délutáni óráktól 31R iránynál.

Mielőtt spotterkedni indulunk azért, érdemes megnézni a menetrendet a, hogy mikor érkezik/indul több gép viszonylag gyorsan egymás után, mert kifoghatjuk, hogy akár egy óráig semmi sem történik.
Spotterdomb, Vecsés