Vasvár látnivalói

Fábián Tamás Ásványmúzeum és Emlékkiállítás

Cím Vasvár Alkotmány u. 5. 47.050614 N, 16.799219 E
Kapcsolat Telefon: 94/573-006 Web: www.vasvar.hu Email küldése
A Dr. Bendefy László Városi Könyvtár ad otthont annak az állandó kiállításnak, amely Fábián Tamásnak, a Szegedi Tudományegyetem Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke tudományos munkatársának, a vasvári születésű geográfus világutazónak állít emléket. A helyszín nem véletlen, hiszen a kiváló tanár utazásairól tartott előadását évről-évre a könyvtár fogadta be, a világ legkülönbözőbb pontjain gyűjtött kőzetekből, kulturális elemekből álló hagyatékának gondozását pedig az intézmény igazgatója, Gyöngyösi Zsuzsanna vállalta fel.

A tárlat látogatói a 2012 januárjában egy etiópiai merényletben meggyilkolt kutató ásványgyűjteményének 500 darabja mellett megismerhetik az általa bejárt országok helyi nevezetességeit megörökítő képeslapgyűjteményét, távoli vidékek emlékeit bemutató népművészeti tárgyait, könyvgyűjteményét, diafelvételeit és egyéb emléktárgyait is.
Fábián Tamás Ásványmúzeum és Emlékkiállítás, Vasvár Fábián Tamás Ásványmúzeum és Emlékkiállítás, Vasvár Fábián Tamás Ásványmúzeum és Emlékkiállítás, Vasvár