Vasad látnivalói

Székelykapu

Cím Vasad Ifjúság u. 47.324837 N, 19.404003 E
Kapcsolat Nincs megadva elérhetőség
2000 tavaszán a Kovászna megyei festői szépségű helyen fekvő Sepsibükszád és Vasad testvér-települési kapcsolatot létesített, amelyet az akkor még öt település / Mikóújfalu, Sepsibükszád, Málnás, Málnásfürdő, Zalánpataka / közös tanácsának polgármestere, Balogh Gábor és Vasad polgármestere, Magda Gyula kötött meg.

E kapcsolat megerősítésére Balogh Gábor Sepsibükszád nevében egy székely kapu és egy Milleniumi kopjafa felállítását javasolta a Milleniumi ünnepségre készülő Vasadnak. A gondolatot tett követte és a székely kapuhoz, valamint a kopjafához szükséges faanyagot a testvér település adta. A faragás költségeit Mészáros Zoltán Vasad alpolgármestere vállalta magára. A helyszínre szállítást, a sepsiszentgyörgyi fafaragó udvaráról Vasadra a PAMAX Kft ajánlotta fel.

Vasad képviselő testülete az ajándékok helyének a Szabó Sándor féle telek Ifjúság utca felöli részét jelölte ki, mely területen a képviselők társadalmi munkával, nagy lelkesedéssel, egy hangulatos parkot alakítottak ki közös terv alapján Magda Gyula vezetésével.

A felállított székely kaput és a kopjafát 2000 augusztus 20-án a Milleniumi zászló átadásán ajándékozta ünnepi keretek között Balogh Gábor polgármester a falunak.
Székelykapu, Vasad