Varbó látnivalói

Varbói-tó

Cím Varbó Horgász u. 48.157779 N, 20.609482 E
Kapcsolat Web: www.varbo.hu
A varbói tó a Pitypalatty-völgy legvonzóbb látványossága, melynek környéke egész évben szép, kellemes környezetet, pihenési lehetőséget biztosít az ide látogatóknak.

A tó a Bükki Nemzeti Park lábánál fekszik, mely jól megközelíthető a Bükk felől aszfalt úton, turistautakon, kerékpárral, de akár gyalogosan is a Nemzeti Parkon keresztül.

A kora tavasztól késő őszig tartó időszakban sok horgász keresi fel a vizet, mely a havonta történő telepítések miatt szép és változatos halállománnyal rendelkezik, így bőven lelik benne örömüket az ide éves-, vagy napijegyet váltók.

Leginkább ponty, kárász, amur, csuka, süllő és keszegfélék kerülnek horogra, de fogtak már a tóban 30 kg feletti harcsát is.

Hétvégén és ünnepnapokon, a tó partján sátorozási lehetőség is van, ekkor engedélyezett az éjszakai horgászat is.

A tavat azonban nem csak a horgászok keresik fel. A tó körbejárható a közelmúltban kiépülő sétánynak köszönhetően, így egy kellemes, pihentető séta a tó körül mindenképpen kellemes időtöltésnek ígérkezik.

A tározó feletti részen szép számmal találhatók hétvégi házak, kiknek tulajdonosai sok örömet lelnek a festői környezet szépségében és lehetőségeiben. Nyaralóikhoz még a Dunántúlról is járnak ki tulajdonosaik.

A telkek közül több ingatlan eladó vagy kiadó, melyek végleges, vagy időszakos gazdáikra várnak.

A tó mellett egy Horgász Büfé is található, mely a horgász időszakban, reggeltől estig várja vendégeit. A mellette lévő magánterületen lehetőség van szalonnasütésre, bográcsozásra és kempingezésre is, a gyerekeknek pedig egy játszótér és egy kispályás focipálya nyújt kellemes kikapcsolódást.
Varbói-tó, Varbó