Üllés látnivalói

Üllési Horgásztó

Cím Üllés külterület 46.348159 N, 19.820266 E
Útvonaltervezés
Az üllési Árpád Horgászegyesület 1998-ban alakult, főleg helyi, a sportolás, valamint a szabadidő hasznos eltöltésének e formáját kedvelők összefogásával.
Az egyesület taglétszáma közel állandó, 130-140 fő között mozog. A kimaradó horgászok helyett mindig akad új belépő.

Egyesületünk anyagi bázisát a tagok által befizetett tagsági díj, valamint a halasítási hozzájárulás adja. A bevételt az üllési Önkormányzattól kapott támogatás kivételével nagyrészt halasításra, valamint az egyesület működéséhez szükséges néhány kisebb összegű kiadásra fordítjuk.

Az egyesület önálló horgászvízzel nem rendelkezik, az üllési Önkormányzat horgászvizét használja.

A horgásztó Üllés település központjától ÉNY-i irányban, a Kiskunhalas felé vezető út mellett található. Területe 7 ha, víztartalma 150.000 m3, átlagos vízmélység 2,5m.

Halállományának bővítését célozva az évente telepített halmennyiség ~ 50 q. Vizében főként ponty, kárász, keszeg, compó, amúr, süllő, harcsa és csuka található. Környezete rendezett, parkosított, szabadidős tevékenységre (grillezés, bográcsos főzése), a természet szerelmesei, a pihenni vágyók igényeinek megfelelően lett kialakítva. A tó körül hagyományosan minden évben Horgászverseny kerül megrendezésre.

Fontosnak tartjuk a tó állapotának folyamatos vizsgálatát. Ezért évente 2-3 alkalommal vízminőség vizsgálatot végeztetünk egy szakemberrel. A kapott eredményekből folyamatosan tájékozódhatunk a víz pillanatnyi állapotáról, és ha kell, azonnali beavatkozást végezhetünk a minőség megóvása érdekében. A kapott vizsgálati eredményből megállapítható, hogy a vízminőségünk kiváló.
Ulles-Horgaszto.webp