Újlőrincfalva látnivalói

Neptun Kikötő és Kemping

Cím Újlőrincfalva Üdülőkörzet 47.595466 N, 20.627243 E
Útvonaltervezés
Újlőrincfalva Magyaradi üdülőövezetnél található – a Tisza-tó jobb oldali gátja mellett Sarud és Poroszló között, a Laskó patak befolyása mellett. – 0+400 – 0+600 tkm szakaszon. A Neptun Kikötő, elhelyezkedéséből fakadóan közvetlen kijárata van a Kis-Tiszára, Sarudi és Poroszlói medencére, V-VI. öblítőcsatornán keresztül a Tisza folyóra. Így a Tisza-tó legértékesebb horgászhelyei könnyen elérhetők.

A 100 férőhelyes csónak- és hajókikötő a Tisza-tó első, teljes mértékben Eu-s szabványnak megfelelően épült vízi létesítménye.

A horgászni, pihenni, sportolni vágyók csónakot bérelhetnek, vagy sajátjukat tárolhatják az Újlőrinfalva-Magyaradi Neptun hajókikötőben, ahol 4 db vizsgázott, szabványos úszómű ad biztonságot a vizi járműveknek. A kikötőben valamennyi móló víz, villany, szennyvíz csatlakozással rendelkezik. A kikötőben biztonságos sólyázás /hajó- és csónak vízbeeresztés/ és tárolás zajlik.

A kikötő a nap 24 órájában üzemel, kikötőmesteri szolgálattal.
Kerékpárt bérelhetnek, és innen a kikötőből indulhatnak útra vízen és szárazföldön, ha igénylik, képzett túravezető tanácsadásával és kíséretével.
A Kikötőben a Tisza-tóba nyúló félszigeten kialakított pihenőhely és horgászhely áll rendelkezésre.

Szolgáltatásainkat igénybe vevőknek kényelmét szolgálja a Kikötőhöz tartozó szociális létesítmény. Női-férfi fürdő-WC blokk, a mozgássérültek részére akadálymentesített közlekedés van kialakítva.

A NEPTUN KIKÖTŐ területén apartmanjaink várják a szálláshelyet keresőket. Tisza-tóra néző 2 db 4 ágyas apartman szoba, hozzátartozó fürdőszoba-WC, közös konyha, terasz válik pillanatnyi otthonává az itt pihenőknek. A szobák 4 csillagos besorolásúak.
A mentett oldalon létrehozott több száz négyzetméteres zárt parkírozó biztosítja a gépkocsik tárolását.

A kikötő megépülésével Újlőrincfalva községnek is közvetlen kijárata létesült a Tisza-tó vizére, így egy régi álom valósult meg.
Ujlorincfalva_Neptun_Kikoto_es_kemping_1.webp Ujlorincfalva_Neptun_Kikoto_es_kemping_2.webp Ujlorincfalva_Neptun_Kikoto_es_kemping_3.webp