Tótkomlós látnivalói

Rózsa Fürdő

Cím Tótkomlós Kossuth u. 2. 46.411146 N, 20.735514 E
Kapcsolat Telefon: 68/462-172
Kikapcsólódás, regenerálódás és feltöltődés - az ezekhez szükséges környezetet és szolgáltatásokat megtalálja a „Dél-Alföld legszebb rózsájában, a vidék fürdőjében”, azaz a tótkomlósi Rózsa Gyógyfürdőben és Gyógyászatán.

1942-ben már állt a fürdő épülete és két medence, valamint egy 10x10 méteres gyermekmedence. A vize: „sem vegyileg, sem bakteriológiailag nem kifogásolható, jelenleg fürdővízül elfogadható, a víz magasabb alkalihidrokarbonát tartalma miatt gyógyvízjelleggel bír„ – szólt az Országos Közegészségtani Intézet vizsgálati eredménye.

A Rózsa Fürdő a nevét a területén pompázó rózsakertekről kapta. Az 1960-as évek végén valósult meg a reumatológiai és fizikoterápiás szakrendelés. Az 1970-es évek végén történt nagyobb fejlesztés keretében megépült a gyógymedence. Ezzel a fürdőben három olyan medence volt, amelyek funkcionálisan minden réteget ki tudtak szolgálni. 1986-87-ben nagy fejlesztés történt a fizikoterápiás részlegen. Modern elektroterápiás egység, valamint új balneoterápiás részleg került kialakításra.

Napjainkban
A Széchenyi Terv keretében 2002-2003-ban a fürdő teljes rekonstrukciója megvalósult. Hagyományos építészeti megoldásokkal kialakított, nyári stranddal is rendelkező, egész évben folyamatosan működő családias jellegű gyógyfürdő a “rózsák attrakciójával”, igényes gyógy- és wellness-szolgáltatásokkal.
Rózsa Fürdő, Tótkomlós Rózsa Fürdő, Tótkomlós Rózsa Fürdő, Tótkomlós