Tormafölde látnivalói

Tormaföldei kilátó

Cím Tormafölde Szent János-hegy 46.557226 N, 16.598195 E
Kapcsolat Web: www.apps.zala.hu
A Tormafölde melletti hegyen található Közép-Európa egyetlen fügeültetvénye, hét hektáron, 1000-1200 fával. A dombtető enyhébb hőmérséklete kiváló környezetet kínál a fügetermesztésre, az ültetvényen 20 féle füge található.

A 2010-ben telepített ültetvény létrehozása úttörő kezdeményezés, hiszen legközelebb Nápolyban van nagyobb ültetvény. Az ötlet onnan jött, hogy a környékbeli dombtetőkön sok helyen lehet találni tíz-húsz éves fügefákat, amelyek nem fagynak meg, és rendszeresen bő termést hoznak. Július közepétől október végéig érik a füge. Ezalatt Szedd magad! keretében vásárolhatunk is belőle. A termés friss gyümölcsként, lekvárként és pálinkaként kerül értékesítésre. A gyümölcs csak igen rövid ideig tartható el, még hűtött állapotban is.

A fügeliget közvetlen környezetében található egy kilátó. A Szent János-hegyen álló faszerkezetű, négyszintes kilátóból csodálatos panoráma tárul a környező vidékre (Kerka völgyére, szőlőhegyekre, pincékre) és a fügeligetre. A kilátóból egészen Lentiig el lehet látni.
Tormaföldei kilátó, Tormafölde Tormaföldei kilátó, Tormafölde Tormaföldei kilátó, Tormafölde