Tivadar látnivalói

Tiszavirág tanösvény

Cím Tivadar külterület 48.063337 N, 22.517560 E
Kapcsolat Nincs megadva elérhetőség
A Tiszavirág tanösvény nagyrészt az árvízvédelmi töltésen halad. Két kisebb kitérővel érinti Tivadar települést. Gyalogosan 1 óra alatt kényelmesen végigjárható.

Nyári időszakban a Tisza természeti értékeit bemutató kiállítás (Tisza Bemutatóház) szórakoztató ismeretterjesztést, míg a homokos Tisza-part kiváló strandolási lehetőséget kínál.

A Szatmár-Beregi Natúrparkot, mely 67 települést foglal magában, 2010 januárjában hozták létre 104 ezer hektáron. Célja a fenntartható fejlődés elvére épülő komplex területfejlesztés megvalósítása. A Natúrpark koordinációs feladatait a Szabolcs-Szatmár-Beregi Természet- és Környezetvédelmi Kulturális Értékőrző Közhasznú Alapítvány látja el. Az alapítvány feladata, hogy olyan alternatív, fenntartható lehetőségeket dolgozzon és alakítson ki, melyek valós bevételeket, tényleges megélhetési lehetőségeket biztosítsanak a lakosság és a közösségek számára. Mindezek a természeti és táji értékeket megőrző fenntartható mezőgazdaság, a természeti, táji és kulturális értékeket bemutató idegenforgalom, valamint a helyi termékek előállítására alapozott vendéglátás rendszerében valósíthatók meg.

A Szatmár-Beregi Natúrpark értékeiről, a térség természeti és turisztikai lehetőségeiről, látványosságairól, az aktuális programokról a kisari „Természet Háza” Látogatóközpontban és a tivadari Tisza Bemutatóházban lehet a legpontosabb ismeretekhez jutni.
Tiszavirág tanösvény, Tivadar