Tiszaújváros látnivalói

Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő

Cím Tiszaújváros Szederkényi út 12. 47.931679 N, 21.047707 E
Tiszaújváros turisztikailag leglátogatottabb létesítménye a Gyógy- és Strandfürdő komplexum, melynek egységei közül a Strandfürdő a nyári szezonban, míg a Gyógyfürdő, a Balneo- és Fizikoterápia, és a Termál Kemping egész évben várja a gyógyulni, kikapcsolódni vágyó vendégeit.

A Gyógyfürdő 1200 méter mélyről jövő 57 °C-os hévizet hasznosít. A viszonylag magas sókoncentrációjú - nátriumklorid és hidrokarbonát tartalmú - gyógyvíz elsősorban mozgásszervi, izületi, idült nőgyógyászati és urológiai betegségek kezelésében hatékony.

A Gyógyfürdő impozáns épületében 3 különböző hőmérsékletű (34, 36, 38 °C) gyógyvizes medence közül választhatnak a vendégek. A téli szabadban fürdőzést is kedvelők pedig kiúszhatnak a 32 °C-os külső, dögönyözővel ellátott medencébe. A beltéri medencében található pezsgőfürdő mellett további szolgáltatások – finn-, infra-, és bio szauna fényterápiával, jégkása készítő, álló- és fekvő szolárium, masszázs, pedikűr - garantálják a teljes regenerálódást.

A Strandfürdő medencéi kellemes időtöltést nyújtanak minden korosztálynak.
A Hullámmedence félóránként elindított hatalmas hullámainak játéka, a Kalandmedence élményelemei: dombcsúszda, pezsgőfürdő, álló- és ülő hidromasszázs, vadvízcsatorna felhőtlen szórakozás élményét nyújtják felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. A kicsik birodalma a Vármedence, ahol vízesés és a bástyák közötti barangolás teszi játékossá a fürdőzést. Az 50 m-es Úszómedence az úszást, míg az Anaconda és Kamikaze csúszdákkal ellátott Csúszdamedence a csúszdázást kedvelőknek nyújt lehetőséget a testmozgásra, kikapcsolódásra. Az 50 m-es medence nemzetközi úszóversenyek megrendezését is lehetővé teszi. A szabadtéri gyógyvizes medence ülő hidromasszázssal, dögönyözővel és pezsgőágyakkal nyújt felfrissülést valamennyi vendégünk számára.

Az 500 férőhelyes Termál Kemping nyáron sátor- és lakókocsihelyekkel, télen fűthető, tégla építésű apartman házakkal biztosít szálláslehetőséget a komplexum vendégei számára.
Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő, Tiszaújváros Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő, Tiszaújváros Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő, Tiszaújváros