Tiszaug látnivalói

Tiszaugi-holtág

Cím Tiszaug Kis-Tisza u. 46.860926 N, 20.053853 E
Kapcsolat Web: www.tiszaugi-holtag.hu
Számos horgásztó van szerte az országban, ám azt hiszem az igazán hangulatos vizek a hajdani folyószabályozás során leválasztott holtágak amik azt a semmivel össze nem hasonlítható vízparti környezetet, nyugalmat nyújtják amiért az emberek horgászni szeretnek menni. Ezek a holtágak a mai napig megőrizték sajátos hangulatukat és bőséges halállományaikkal sok örömet szereznek a horgászoknak. A tiszaugi holtág egyike ezeknek a tavaknak.

A holtág évtizedek óta a környékbeliek kedvelt horgászhelye. A Király és Társai Halászati Kft. 2007 novembere óta üzemelteti a horgásztavat azzal a nem-titkolt céllal, hogy a környék egyik legjobb horgásztavává fejlessze. Ezért minden évben közel 200 q ponty, süllő és keszeg kerül telepítésre a horgászok legnagyobb örömére.

Így az 53 ha tó bőven szolgál sikerekkel a horgászoknak akik mind a partról mind csónakból horgászhatnak.

A tóban természetesen a ponty van túlsúlyban ám nagyon gazdag az amur, keszeg és kárász állomány is. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják hogy a rablóhalak száma is nagyon jelentős. A tavalyi évben egy alkalommal akadt horogra 2db. közel 20kg. feletti harcsa is. A süllő állomány száma a telepítéseknek köszönhetően igen gazdag. Mi sem bizonyítja jobban, hogy horgászaink rendszeresen horgásznak csak kifejezetten ezekre a halfajokra, nagy sikerrel.
Tiszaugi-holtág, Tiszaug