Tiszaörs látnivalói

Tiszaörsi Fürdő

Cím Tiszaörs Nefelejcs út 2. 47.474741 N, 20.824766 E
Kapcsolat Telefon: 59/513-000 Web: www.tiszaorsifurdo.hu
Az egész évben nyitva tartó Tiszaörsi Fürdő különféle medencékkel, gyógyvízzel és magyaros étteremmel várja a vendégeket.

Tiszaörs termálvizét egy kőolaj fúrás során tárták fel 1932-ben. A forrásvíz 51 fokos, amit fürdésre alkalmas hőmérsékletűre hűtenek le a termálfürdőben. A fürdő a helyi termálvíz kihasználására létesült, környékére egy 110 házból álló üdülő falu épült az elmúlt 15 évben.

A fürdőben egy 38 fokos fedett termálmedence, egy 33 méter hosszú, feszített víztükrű úszómednece, egy 32 fokos gyógy- úszómedence és egy 34 fokos élménymedence található. A fürdő területén egy magyaros ízeket kínáló étterem gondoskodik a vendégek ellátásáról. Az étteremben időnként zenés táncesteket, esküvőket és rendezvényeket tartanak.

Gyógyvíz
A fürdőt tápláló termálvizet 2006-ban gyógyvízzé nyilvánították. A gyógyvíz mozgásszervi, reumatológiai betegségekre, valamint nőgyógyászati és idegrendszeri problémák kezelésére ajánlott. Emellett jó hatással van az agyvérzés utáni felépülésre, a pajzsmirigy működésének helyreállításában, nyugtató hatású, ivókúraként pedig emésztési és gyomorbántalmak kezelésére javasolják.
Tiszaörsi Fürdő, Tiszaörs Tiszaörsi Fürdő, Tiszaörs Tiszaörsi Fürdő, Tiszaörs