Tiszanána látnivalói

Álompart Strand és Kikötő

Cím Tiszanána Dinnyéshát 47.516131 N, 20.575167 E
Kapcsolat Telefon: 36/566-002 Web: www.dinnyeshat.hu Email küldése
Nálunk az élmény a döntő – fürödjön, hajózzon, szórakozzon, élvezze a természet energiáját!

Tiszanána a Tisza-tó Füzesabonyhoz és a fővároshoz közelebbi jobbpartjának meghatározó települése. Dinnyéshát, Tiszanána strandja egy valódi kis ékszerdoboz. A falutól távol eső üdülőterületen, csendes környezetben várja a pihenni vágyókat. A gát felé felfutó füves pihenő-területével talán ez a leglátványosabb tiszai strand. A füves területen a kihelyezett nyugágyakon lehet hűsölni a fák vagy a látványos, színes napvitorlák árnyékában.
a a strandon túlra tekintünk, a hely szépségét az élő és holt Tisza találkozása és a szigetek, félszigetek váltakozása adja. Leglátványosabb felülről szemlélni a komplexumot: a gát és az élő Tisza között futó földnyelvet és a hidakkal összekötött kis szigeteket, a földnyelv két oldalán található két nagyobb medencét, a strandot és a kikötőt. A gát túloldalán, a „mentett” oldalon található egy egyedi kialakítású recepciós épület és egy nádfedeles büfé, söröző kulturált kiülőhelyekkel, árnyékolókkal. Ezek közelében lehet nagyobb céges rendezvényeket is tartani, itt található a lengyel-magyar barátság fedett pihenőhelye is. Egy csatornán túl pedig Dinnyéshát üdülőházai, kertjei láthatók, köztük egy olyan is, ahol kalandparkot létesítettek.

A szépen karban tartott utak sétálásra csábítják a gáton kerékpározókat és a strandra, kikötőbe érkezőket egyaránt. A térköves utak, hidak és az egyedi kézikomp mellett egy vízparti kilátó az, ahová mindenki fel szeretne mászni, fényképezni a létesítmény elemeit.

A közelmúlt fejlesztései révén mind a lakosság, mind az ide látogató turisták magasabb szintű szolgáltatásokat tudnak igénybe venni, de a fejlődés itt folyamatos: évről évre teljesebb, szebb az Álompart.
Álompart Strand és Kikötő, Tiszanána Álompart Strand és Kikötő, Tiszanána Álompart Strand és Kikötő, Tiszanána