Tiszakécske látnivalói

Tisza

Cím Tiszakécske külterület 46.942965 N, 20.125134 E
Kapcsolat Nincs megadva elérhetőség
Tiszakécske kiemelkedő turisztikai-, idegenforgalmi vonzástényezője a Tisza. A települést 22, 5 km hosszan határolja a folyó.

A partot galériaerdők szegélyezik, melyek a Közép- Tiszai Tájvédelmi Körzet részei. Ez a terület számos ritka védett növény- és állatfajnak ad otthont, melyekkel gyakran találkozhatunk, ha folyó partján pihenünk. A fákra, bokrokra felkapaszkodó növények – főként vadszőlő – fátyoltársulást alkotnak, melytől az ember úgy érzi, mintha trópusi dzsungelben járna.

A Tisza minden év június közepén lezajló látványossága a ,,tiszavirágzás”. A csak pár óra hosszáig élő kérészeket nagy repülésük, szerelmi táncuk közepette mi is megfigyelhetjük. Távolról és közvetlen a víz partjáról is felejthetetlen látnivaló. Utóbbi esetben magunk is leszálló pályájukká válhatunk, így egészen közelről is megszemlélhetjük ezeket a védett, ártatlan, szépséges kis lényeket.

A Szőke Tiszát felfedezhetjük csónakból, kenuból vagy éppen kajakból is. Aki kipróbálja a vízitúrát a folyón meggyőződhet róla; a víz hátáról egészen más, lenyűgöző arcát mutatja a Tisza. Lehetőségek színhelye ez a vidék a vízi sportok kedvelőinek is. Azonban figyelniük kell a horgászsport szerelmeseire is. Békésen együtt működve, az írott és íratlan szabályokat betartva kell kiélvezni a folyó nyújtotta előnyöket.

A szabadstrand alsó szakasza a vízi túrák kikötőhelyéül szolgál.

A Tisza-parton több mint háromszáz méter hosszan homokos szabadstrand működik. Itt minden esztendőben június 1-től augusztus 30-ig fürdőmesteri szolgálat vigyáz a vizes kikapcsolódásra vágyókra.

A tiszakécskei Tisza-parti Szabadstrand országosan is ritkaságszámba megy, hiszen a nagy folyó mentén mindössze három ilyen helyen működik hivatalosan homokos tengerpartra emlékeztető, mesés környezettel övezett strand. A fürdőzők kényelmét szolgálják a parton és az üdülőterületen működő szolgáltató és vendéglátó egységek. A parton a nyári szezonban strandröplabda bajnokság, homokvárépítő verseny és sok más érdekes program kínál kikapcsolódási lehetőséget.

A Tisza-part a nyári éjszakai élet lüktető szíve is, ahol koncertek, zenés szórakozóhelyek, helyi specialitásokat is kínáló vendéglők várják a látogatókat.
Tisza, Tiszakécske