Tiszafüred látnivalói

Tisza-tavi vizi kirándulás

Cím Tiszafüred Albatrosz kikötő 47.625574 N, 20.732405 E
Kapcsolat Telefon: 20/951-8823 Web: www.tavitura.hu Email küldése
Balázs Sándor (Tutajos), a Tavi túra vezetője vagyok és a Tisza-tavon szervezek, vezetek túrákat 1999 óta. Szüleim, nagyszüleim és talán az ők szülei is halászok voltak, amit én már nem tudtam továbbvinni. A tó és víz szeretete, élővilága viszont nagy nyomot hagyott bennem. A Tisza-tó páratlan láp- és mocsárvilágát barangoljuk egy speciális katonai kishajóval, közben sokat mesélek rejtélyes részekről, tengerentúli növényekről, az őshüllő madarak legközelebbi rokonáról.

Kalandos körülmények között mutatjuk be a hódvárat, vízimadár-telepeket, kolóniákat. Egy nem mindennapi, festői tájon, ritka virágmezőkön haladunk, és szigeteken, kilátókról csodáljuk meg a lenyűgöző Tisza-tavi panorámát. Várom a természetjárókat és a természet kedvelőit egy izgalmas családi vagy csoportos túrán.

Barangolás katonai kishajóval a Tisza-tó lenyűgöző, kalandos vízi ösvényein, az emberektől távol, egy rejtelmes vízi világban. Túráink egyszerű vízi kirándulásnak indulnak, majd a táj megváltozik, és helyenként az Amazonasra, máshol az Evergladeszre és az Okavangóra hasonlít. Utunk folyamán keresztülhaladunk ezeken az egzotikus részeken, egy vízben élő erdőn, mely a brazíliai Amazonasra hasonlít, rátalálunk a kitelepített és elárasztott falura, valamint egy “ámorakác” labirintusra, de elénk tárul a Gyilkos-tó egy részlete is. Olyan helyeken is járunk, ahová csak túravezetővel juthatunk be, és az ösvényeket mi készítettük.

Páratlan élménnyel gazdagodhatnak a véget nem érő gyékény-, sás- és virágmező rengetegben, lápos, mocsaras részeken. Megismerjük az őshonos madarakat, az őshüllő madarak legközelebbi rokonait és az egész Európában védettséget élvező vízi növényeket. A 15-20 km-es csónaktúrán gazdag ismeretanyagot gyűjthetünk a Nemzeti park és Rezervátum növényeiről, tengerentúlról származó növényeiről és állatvilágáról, a madárfajokról, vízi emlősökről, a hód és vidra élőhelyéről, vízi virágokról.

A tavon több mint 200 madárfaj található – vizes élőhelyekkel, kolóniákkal. Megismerhetjük a madarak élőhelyeit, vadászterületeit és táplálkozási szokásait. A túravezető mindenről mesél és tájékoztatja a túrán résztvevőket. A vízitúrák, ornitológiai túrák, fotószafarik, ökológiai túrák, osztálykirándulások nagy nemzetközi érdeklődést váltanak ki a Tisza-tó természeti értékei iránt. Voltak már vendégeink Malajziából, Kenyából, Szingapúrból, Floridából és még sok más országból, de legtöbben Magyarországról. Olyan vízi világot mutatunk be, mely a kontinensen is egyedülálló természeti jelenségekkel ajándékozza meg az ide látogatókat. A szakvezető helyismeretéből adódóan minden időszakban a lehető legtöbbet tudja megmutatni a természetből. Sok kaland és program várja vendégeinket.
Tisza-tavi vizi kirándulás, Tiszafüred Tisza-tavi vizi kirándulás, Tiszafüred Tisza-tavi vizi kirándulás, Tiszafüred