Tihany látnivalói

Magyar Királyok Panoptikuma & Kalózmúzeum

Cím Tihany Kossuth u. 35. 46.913427 N, 17.888102 E
A múzeumban 26 szobor és a hozzájuk tartozó enteriőrök, valamint 64 vitrinben és tárlóban kb. 100 db használati és kultikus tárgy látható!

A Magyar Királyok Panoptikuma rövid betekintést nyújt Magyarország történelmébe. A panoptikumban Géza fejedelemtől kezdve, Károly Róberten keresztül, Luxemburgi Zsigmondot is beleértve Mátyás királyig bezárólag láthatóak a magyar királyok élethű és életnagyságú viaszfigurái, de megtalálható még IV. Károly is. Az élményt a korabeli enteriőrök, a világítás és az audio tárlatvezetés teszik teljessé. A kiállítás Tihany egyik érdekessége.

A Kalózmúzeumban megtalálható Sir Francis Drake-től Anne Bonney-n keresztül a hírhedt Feketeszakállig több híres kalóz élethű viaszfigurája, korabeli enteriőrökkel, fegyverekkel, régi pénzérmékkel, zászlókkal (látható a Jolly Roger is). A múzeum Tihany központjában található. A tihanyi kulturális programajánlatok között megtalálható mint tihanyi kiállítóhely.

Indián Múzeum - Az Amazonas-medence őslakó indiánjait a mai napig misztikus köd övezi. Amatőr etnográfusként a teljesség igénye nélkül szeretnénk bemutatni a shuar indiánokat, akiknek ősi szokásai az esőerdő mélyén lassan a múltba vesznek. Ez a kiállítás szintén egy érdekesség Tihanyban, így mindenképpen egy jó családi program lehet.
Magyar Királyok Panoptikuma & Kalózmúzeum, Tihany Magyar Királyok Panoptikuma & Kalózmúzeum, Tihany Magyar Királyok Panoptikuma & Kalózmúzeum, Tihany