Tihany látnivalói

Kolodko Gombóc Artúr miniszobor

Cím Tihany Pisky sétány 46.915032 N, 17.889044 E
Kapcsolat Web: www.turizmus.com
Az aprócska gerillaszobrairól ismert Kolodko Mihály Tihanyban helyezte el legújabb alkotását. Ezúttal is egy kedves mesefigurát, a csokiimádó Gombóc Artúrt öntötte formába.

A művész készített már miniszobrot többek között Mekk Mesterről, a Kockásfülű Nyúlról, de Rejtő Jenő 14 karátos autóját is megformálta. Most Csukás István csokifaló hőse, a Pom Pom meséi című rajzfilmsorozatban gyakran felbukkanó Gombóc Artúr ihlette meg, akinek figuráját a mesében Sajdik Ferenc rajzolta meg.

Ha netán akadna ebben az országban valaki, aki nem tudná, kicsoda Gombóc Artúr, nos, ez az esetlen, de szeretnivaló madár arról híres, hogy szereti "a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét, és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon."

Kolodko az aprócska szoborba öntött Gombóc Artúrt a tihanyi bencés apátsági templomot a Visszhang-dombbal összekötő Pisky sétányra ültette ki, karmai között stílusosan egy Balaton szeletet helyezve el.
Kolodko Gombóc Artúr miniszobor, Tihany Kolodko Gombóc Artúr miniszobor, Tihany Kolodko Gombóc Artúr miniszobor, Tihany