Terény látnivalói

Szőlősor Vendégház Terény

Cím Terény Kossuth út 16. 47.95120 N, 19.43840 E
Szőlősor Vendégház - Pihenés csodás falusi környezetben
Terény Nógrád vármegyében, a Cserhát lankái közt megbúvó festői szépségű, alig 400 lelkes falu, mely természeti és építészeti örökségekben egyaránt gazdag, s emiatt a térség fontos idegenforgalmi célpontja. Terényen halad keresztül az Országos Kék Túra, a Zöld út és a Palóc út is.

Terény legszebb része a Kossuth úton, egy domboldalon található „Szőlősor”, ahol egymás mellett sorakoznak a csaknem 100 éves, helyi védettséggel rendelkező, népi építészeti értéket képviselő palóc kontyos, tornácos parasztházak.
A Szőlősor Vendégház egyike ezeknek a védett házaknak. A vendégház kialakítása során törekedtünk arra, hogy a ház megőrizze a népi építészet jellegeit, a berendezési szokásokat. Az ódon falak közé azonban becsempésztük a mai kor technikai vívmányait, ami a Vendégeink kényelmét szolgálja.

A vendégház alapterülete 65 nm. A házban két nagy hálószoba került kialakításra 3-3 kényelmes ággyal, így 6 felnőtt vendéget tudunk fogadni, de van lehetőség 1 gyerek pótágy elhelyezésére is.
A háznak két bejárata van. Az elsőn jutunk az előszobába, innét nyílik a két szoba és a magastálcás, zuhanykabinnal ellátott fürdőszoba.
A második bejárat a nagy, jól felszerelt konyhába vezet, amely ebédlőként, közösségi térként is használható. A konyhában gáztűzhely, mosogató, hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, vízforraló, szendvicssütő, kávéfőző és konyhai eszközök vannak, amelyek az önellátást, főzést teszik lehetővé. Van itt nagy asztal székekkel, de fotel és heverő is.
A fűtést szabályozható gázkonvektor biztosítja az egész házban.
Gyermekbarát szálláshely vagyunk, gyermek kiegészítőket, játékot tudunk biztosítani, de kerékpárt, rollert is tudunk kölcsönözni. Gyermekkedvezmény keretében egy gyermeket 6 éves korig ingyen tudunk elszállásolni, de a többi gyermekre is kedvezményt tudunk biztosítani.
A vendégházhoz zárt tornác, füves udvar is tartozik, ahol lehet játszani, de van itt tűzrakóhely is. Parkolni az udvarban, vagy a ház előtt kialakított külön feljárón lehet.
Házi állatokat nem tudunk fogadni. Az épületben a dohányzás nem engedélyezett. Vendégházunk önellátó, étkezést nem tudunk biztosítani..
Vendégházunk tökéletes helyszínt biztosít kikapcsolódni vágyó családoknak, baráti társaságoknak, a romantikus és zavartalan pihenésre váró pároknak, de azoknak a túrázóknak is, akik szeretnék felfedezni a környéket.
Vendégházunk kedvezményes árakat kínál nemcsak a gyermekes családoknak, de van teljesház kedvezményünk, valamint a ház többnapos bérlése és last minute foglalás esetén is kedvezményt tudunk biztosítani.

Terény és környéke bővelkedik meglátogatásra váró helyekben. Megnézhetjük a Hunnia Csipkemúzeum, Gombamúzeum, Tájház és Egy menyasszony stafírungja kiállításait. Felkereshetjük az evangélikus és a Szent András katolikus templomot, ahol még mindig kézzel szólaltatják meg a harangokat. A Kossuth úton sétálva felkereshetjük a Magosvölgy Ökológiai Gazdaságot, az AKOL színpadnál található Szoborparkot, az Európában egyedülálló mozgó haranglábot és a Szent-Györgyi Albert emlékhelyet.

Várjuk Önöket szeretettel a Szőlősor Vendégházba!
NTAK szám: MA22052125
Szőlősor Vendégház Terény, Terény Szőlősor Vendégház Terény, Terény Szőlősor Vendégház Terény, Terény Szőlősor Vendégház Terény, Terény