Tarcal látnivalói

Tarcal Múzeum

Cím Tarcal Fő u. 58. 48.130335 N, 21.344870 E
Kapcsolat Web: www.tarcal.hu
2007 őszén avatták fel azt az épületegyüttest, mely a 6 Puttonyos Borfalu nevet kapta. Ennek egyik tagja az a félpinceként elhelyezkedő borház, melyben helyet kapott a „Tarcali Múzeum”.

Itt rendezték be „Tarcal gazdasága és népélete” című állandó kiállítást, melyben megismerkedhet a látogató a szőlő növény útjával az ültetéstől a növényápoláson és védelmen át a szüretig, majd pedig bemutatjuk a bor útját a hordóba, illetve a palackba kerülésig. Mindezt számtalan néprajzi tárggyal, munkaeszközzel, életképekkel illusztrálva.

Ebben a kiállításban szintén szerepet kapott az emberek munkáját, mindennapi tevékenységét kiszolgáló kisipar. Megismerhetjük a kádár szakma legfontosabb munkaeszközeit éppúgy, mint pl. a kovács mesterét.

Egy újabb kiállítást 2008 áprilisában nyílt abban a reményben, hogy talán már végleges helyet kap a „Tarcali Múzeum” a település életében. 2018-ra az épület belseje nagyon rossz állapotba került ezért a kiállítást be kellett zárni. 2019-ben megkezdődött a belső vakolatcsere és szigetelés ami 2020 tavaszára teljesen elkészült. A múzeum tematikáját megtartva, több szakmát bemutatva, megújulva, megszépülve, és interaktív lehetőséggel gazdagodva nyitotta meg kapuit érdeklődő közönség előtt 2020.09.10.-én.
Tarcal Múzeum, Tarcal Tarcal Múzeum, Tarcal Tarcal Múzeum, Tarcal