Tar látnivalói

Szakadás-árok szurdokvölgy

Cím Tar külterület 47.950183 N, 19.779854 E
A Szakadás-árok hazánk kevésbé ismert de nagyon látványos természeti képződménye, Tar község határában található. Legkönnyebben a faluból indulva a kék + jelzésen elindulva lehet megközelíteni, de a Kék túra során a gerincről letérve is érdemes felkeresni aztán a kék+ jelzésen folytatható a túra.

A Csevice-forrástól indulunk a Tuzson-arborétum fele, aztán az első jobbról érkező patakocskánál letérünk az útról a patakot követve, van út is de nem járt gazos. Az első patak elágazás jobbra a Csutaj-árokba vezet balra tovább a patakmederben ez a Szakadás-árok.

Mivel ez nem egy kiépített túra útvonal a bejárást mindenki képessége szerint fontolja meg! Óvatossággal induljon a felfedezésére!

A sziklák mohásodása arra utal hogy az omlás elég ritka elég stabilak a kövek is. Az aljzat sok helyen hordalékkal fadarabokkal van feltöltődve, ezek változnak a csapadék mennyiségétől függően. A vízszint itt ott 20-50 cm is lehet főleg a változó helyeken levő hordalék gátaknál.

A legszebb, hogy a legnagyobb szárazságban is minden üde zöld, és kánikulában is kellemes hűvös van.
Forrás: erdeikalandozasok.blogspot.com
Szakadás-árok szurdokvölgy, Tar Szakadás-árok szurdokvölgy, Tar Szakadás-árok szurdokvölgy, Tar Szakadás-árok szurdokvölgy, Tar