Tápiószőlős látnivalói

Bagolyvár Birtok

Cím Tápiószőlős Ceglédi úti tanyák 3. 47.271456 N, 19.868427 E
A Tápió-vidék déli határán Ceglédtől mindössze 7 km-re csodálatos környezetben, a külvilágtól elzárva található a Bagolyvár Birtok. A birtok központjában álló népi szecessziós kúria a múlt század autentikus hangulatát kínálja az ide érkezőknek.

A tradicionális kialakítású épületek látványa jelzi, hogy egy másik világba érkeztünk. Régi mesterségeket bemutató kiállítások segítenek őseink kultúrájának megismerésében. A nyugalom, a csend, a tiszta levegő hozzájárul ahhoz, hogy az itt eltöltött idő kellemes legyen.

A birtok 2012-ben elnyerte az „Év ötlete”, majd 2013-ban az UNESCO ICOMOS Bizottságának a „Példaadó műemlékgondozási díját”. 2017 óta a Bagolyvár Birtok a települési, 2019 óta a megyei értéktár része.

A vidéket megismerni vágyók számára parkbemutató programokat szervezünk. Több különböző helyszínen tudunk vendégeket fogadni azok összetételétől és létszámától függően. A rövidebb-hosszabb időt nálunk eltölteni szándékozók részére minősített szállásainkon biztosítjuk a nyugodt pihenést.

A Bagolyvár Birtokot építészeti és szabadtéri adottságai alkalmassá teszik konferenciák, esküvők, partik, családi rendezvények, baráti összejövetelek, céges rendezvények, csapatépítő programok megszervezésére.
Bagolyvár Birtok, Tápiószőlős Bagolyvár Birtok, Tápiószőlős Bagolyvár Birtok, Tápiószőlős