Tamási látnivalói

Vas kilátó

Cím Tamási Fenyves u. 46.624111 N, 18.287611 E
A Tamási Várhegyi Túraút legkiemelkedőbb eleme kétségtelenül a kilátó. A Fenyvesben található kilátó az 1970-es években épült, ám azóta szerkezete és kinézete is elavulttá vált, így a projekt keretein belül teljesen új köntöst kapott. Az ökoturisztikai fejlesztés során a kilátó a természethez és saját környezetéhez jobban illeszkedő anyagokkal lett rekonstruálva az építmény, szinte indaszerűen növik körbe az akáctörzsek. De ez a kilátó nem magányosan áll, hiszen számos természetközeli elem veszi körül, így kínálva egész napos szórakozási és pihenési lehetőséget a gyerekeknek is.

Mindegyik elem tartogat valami érdekességet, játékot, esetleg fejtörő feladatot. Az, hogy pontosan melyik megállóhely mit tartogat, nem áruljuk el, nézze meg mindenki a saját szemével, az viszont biztos, hogy elolvasva az állomások neveit, mindenkiben felébred a gondolat azok meglátogatására.

Ösvénykapu (az Érzékek és Élmények ösvényéhez)
Tapintás Térképe
Emelkedés Élménye
Érzékek Ösvénye
Választás ösvénye
Kilátó és közvetlen környezete
Fészkek az erdőben és Kaland az erdőben
Régmúlt korok ösvénye
Panoráma pont – “Fészekhinta”
Térplasztik
Ereszkedés ösvénye
„Ki hol lakik égen és földön?”
Pihenés ligete
Várhegy kapuja

A Kilátó közvetlen környezetében egy pihenésre és aktív kikapcsolódásra alkalmas családi parkot is kialakítottunk, ahol hinták, kötélhíd, fedett pihenőhelyek biztosítják a megfáradt kirándulók felfrissülését.
Tamasi_Vas_kilato_01.webp Tamasi_Vas_kilato_02.webp Tamasi_Vas_kilato_03.webp Tamasi_Vas_kilato_04.webp